Yalazı’yı tanıyor musunuz?

Yalazı’yı tanıyor musunuz?
Karacabey Demokrat Parti İlçe Başkanı Mehmet Ali Köfteci, 3 dönemdir yürüttüğü belediye meclis üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.
Karacabey halkına daha iyi hizmet vermek adına DP ilçe başkanlığı görevini kabul ettiğini belirten Mehmet Ali Köfteci, “2 dönem Erol Onur’un, 1 dönem de Ergün Koç’un belediye başkanlığında meclis üyesi, encümen, imar ve çeşitli komisyon görevlerinde bulundum. Partime olan vefa borcum nedeniyle meclis üyeliğinden ayrıldım. Demokrat Parti olarak yeni dönem de güvenilir, bilgi birikimi yüksek, bürokrasinin içinde yetişmiş, Karacabey’in suyunu içerek büyümüş, olan Şaban Yalazı ile yola çıktık. Hizmete adayız. Bazı çevrelerden “Demokrat Parti yine ithal bir aday getirdi” sesleri geliyor. Bu konuya açıklık getirmek istiyorum. DP’nin getirdiği sözde ithal denilen adayların hepsi Karacabey doğumludur. Ankara da ve yabancı ülkelerde görev yapmış başarılı kişilerdir. Bu insanlara nasıl ithal aday yakıştırılması yapılabiliyor hiç anlamıyorum? Lütfen mantığınızı kullanın ve doğruyu kabul edin. Yıllarca memleket için çalışmış bu insanlara ithal yakıştırması çok yanlış bir düşüncedir. Koskoca üniversiteler öğrenci yetiştirirken, “Sen Karacabey de kalacaksın, ülkene hizmet için değil, sadece Karacabey’e hizmet için seni yetiştirdik, ülkeni düşünme” demesi mi gerekiyor.
Karacabey’de doğup, ilkokulu Karacabey’de bitiren ve daha sonra diğer okullara gidip öğrenim gören, nice rütbeli askerlerimiz, profösörlerimiz, doktorlarımız, öğretmenlerimiz, edebiyatçılarımız, bürokratlarımız gibi değerlerimiz bulunmakta. Yarın onlar da emekli olup memleketlerine dönüp Karacabey’imiz için birikimlerini sunmak, güzel ve önemli işler yapmak için aday olsalar; onlara da ithal yakıştırması yaparak ön yargılı mı davranmamız gerekiyor?
Aldığımız duyumlara göre MHP’den Fahri Köfteci’yi meclis üyesi adayı çıkaracaklarmış. Fahri Köfteci de Karacabey’de doğup yetişmiş, dışarıya açılmış bir değerdir. Emekli olduktan sonra Karacabey’e dönmüştür. Ona da mı ithal diyeceğiz? Bence dürüst başarılı biri ve güzel bir meclis üyesi adayı.
DP olarak başarılı, memleketimizde yetişmiş yeni yüzlerin yanındayız. Lütfen o gözlüklerinizi çıkarın ve her şeyi çok iyi düşünerek hareket edin. Adayımızı iyice tanıyın. destek yerine köstek olmayın. DP ilçe başkanlığı, teşkilatımızla birlikte doğru yoldadır, doğru insanla birliktedir. Sizlerin de Karacabey’imizin başarısı için Şaban Yalazı’nın adaylığına destek vermenizi bekliyoruz.
Şaban Yalazı kimdir? araştıralım arkadaşlar. Gerçi onu tanıyanlar çok, sözüm tanımayanlara: 21. yüzyıl da yaşıyoruz bir zahmet internete girip “Şaban Yalazı” yazıp daha iyi bilgilenelim.
Yalazı Karacabey doğumludur. İlk ve orta okulu Karacabey’de okumuştur. O dönemlerde okul harçlığını çıkartmak için simit satmış, zor şartlar altında eğitim enstitüsünü bitirip öğretmen olmuş ve daha sonra tekrar üniversiteye gidip (marketing pazarlama) dalında mastır yapmış bir değerdir. Öğretmenlik ve üniversite hayatından sonra Dış İşleri Bakanlığında çalışmış, ülke hizmeti için çeşitli görevlerde yer almıştır.
Ancak bu görevleri onu Karacabey’den hiçbir zaman koparmamıştır, tam bir Karacabey sevdalısıdır. Karacabey sevdası ona, 1999 yılında Karacabey’in tarihini, sosyal, siyasal ve kültürel yapısını anlatan kitap çıkartmıştır. Yalazı’yı karalamayı düşünmeden önce tanımaya çalışmamız çok daha iyi ve doğru olacaktır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.