Saadet ve Hamidiye Mahallesi hizmet bekliyor

Saadet ve Hamidiye Mahallesi hizmet bekliyor
Karacabey Saadet ve Hamidiye Mahallesi halkı kurdukları dernek etrafında bütünleşerek, her iki mahallenin sorunlarının çözülmesi için çalışmalara başladı.
Saadet ve Hamidiye Mahalleleri Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Hasan Çalıbaşı, Ağustos ayı sonunda başlayan dernek çalışmalarının sonuna geldiklerini belirterek, yönetim kurulu üyeleri ve üyeler ile her iki mahallenin yaşadığı ortak sorunlara çözüm arayacaklarını vurguladı.
Saadet ve Hamidiye Mahalleleri ciddi anlamda unutulan ve şehircilik hizmetlerinden en az yararlanan mahalleler olduğuna dikkat çeken dernek Başkanı Çalıbaşı, sokak aydınlatması, kanalizasyon, çöp, eğitim, konut ve işsizlik gibi nedenlerden dolayı vatandaşların sıkıntısının giderek arttığını söyledi.
Çalıbaşı, “İlk olarak mahallemizdeki aydınlatma sorununun giderilmesi için çalışmalara başladık. Kendi imkanlarımız ve çeşitli desteklerle bu konuyu hallettik. Fakat, asıl sorunumuz mahallemizde oluşan çöp yığınları ve zamanında toplanmayan çöpler. Bu konuda yetkililerden ilgi ve destek bekliyoruz. Mahalle olarak ne eğitim seviyemiz, ne de maddi durumumuz iyi bir seviyede değil. İnsanımız geçici işlerde çalışarak karınlarını doyurmak zorunda kalıyoruz, insanların düzenleri bir işleri, sabit bir gelirleri yok. Yöneticilerden ve büyüklerimiz bizlere balık yemesini değil, balık tutmasını öğretsinler” diye konuşarak somut çözüm önerileri beklediklerini vurguladı.
Başkan Çalıbaşı ve yardımcısı Fahrettin Piroğlu, en büyük sorunlarını işsizlik olduğuna dikkat çekerek, gençlerin iş bulamadığını veya belirli sebeplerden dolayı fabrikalara alınmadığını kaydetti. Çalıbaşı, işsiz nüfusun artmasıyla vatandaşların çalışmak için dışarıya gittiğini, bu sebeple okul çağındaki çocuklarında eğitim alamadıklarını vurguladı. Çalıbaşı, yaşadıkları sorunların her iki mahallenin de ortak sorunlarını olduğunu belirtmesinin ardından vatandaşların bazı isteklerini dile getirdi.
Çalıbaşı, her iki mahalle halkının da sıkça toplu ulaşımdan yararlanmak istediklerini dile getirerek, minibüs durağı istediklerini kaydetti. Çalıbaşı, Belediye’nin Düğün Salonu projesini mahalle halkının heyecanla beklediklerini sözlerine ekledi. Çalıbaşı, “Belediye Saadet Mahallesi’nin her yağmurda sular altında kalmasıyla güzel bir proje gerçekleştirdi. Fakat bana göre bu proje yarım kaldı. Mahalle’nin hala doğru dürüst bir kanalizasyon şebekesi yok. Bu konuda hala bir çok şikayet alıyoruz. Belediye’den bu konuya eğilmesini istiyoruz.
Son olarak Şirinevler civarında TOKİ güzel bir proje başlattı. Saadet ve Hamidiye Mahallelerinde tahminen 2 bin aile kirada oturuyor. Konut sorunun çözümü noktasında Belediye ile TOKİ’nin yapacağı bir kentsel dönüşüm ve hükümetin yoksul ailelere yönelik başlattığı ucuz konut projelerinin ilçemizde gerçekleşmesi halinde bu imkanlardan el verdiğince yararlanmak istiyoruz” dedi.
Saadet Mahallesi’ndeki dernek binası önünde toplanarak Başkan Hasan Çalıbaşı ve yönetim kurulu üyelerine destek veren mahalleli ise sorunların çözümlenmesini bekliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.