Yalanla, talanı örtbas ediyorlar!

CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, arazileri otobancılara peşkeşlenen çiftçinin kandırıldığını söyledi:

Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Gönül Avil, Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçisini bir hayli mağdur eden “Otoyol” ve “Toplulaştırma” konusunu yeniden gündeme taşıdı.

Karacabey'e bağlı 11 köy ve 3 mahalle ile Mustafakemalpaşa'ya bağlı 6 köyden geçecek olan, “Otobanla” ilgili Bakanlar Kurulu'nun almış olduğu bedelsiz toplulaştırma çalışması çiftçiyi isyan ettirirken, CHP İlçe Başkanı Gönül Avil ise konuya hiç kimsenin kayıtsız kalamayacağını söyledi. Gönül Avil, otobanda yandaş kayırmacılarının öne çıktığına dikkat çekerek, konuyu “Toplulaştırma bahane, rant şahane” diyerek özetledi.

Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçisinin topraklarına peşkeş çekildiğini yineleyen CHP İlçe Başkanı Gönül Avil, büyük bir soygunla karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Çiftçiye pamukla su içerenlerde utanma kalmadığını belirten Avil, Vali'yi, Büyükşehir Belediye Başkanı'nı ve milletvekillerini soyguna karşı çıkmaya çağırdı.

El ele vererek bütünleşilmesi halinde çiftçinin topraklarını peşkeşten kurtarabileceklerini dile getiren Avil, yaptığı açıklamada; “3083 Sayılı Sulama Alanlarındaki Tarım Reformu Kanunu uyarınca, “Yol ve kanal için yüzde 10 katılım payı kesilir. Bu pay için bedel ödenmez.” Bu nedenle otobanın geçtiği güzergahta bedel ödenmeksizin kamulaştırma adı altındaki toplulaştırma yalanıyla çiftçi mağdur ediliyor.

Bu güne kadar Karacabey'de yapılan toplulaştırmalarda yüzde gibi yollara bırakılan pay söz konusu iken Bakanlar Kurulu kararıyla bunun yüzde 10'a çıkarılması “pes” dedirtecek cinstendir. Burada, “Vurun abalıya” mantığı ile çiftçiye yüklenilmektedir.

Toplulaştırma kararı, tarım reformu adı altında çiftçiyi bitirecek otobanın bedavaya getirilmesi için alınmış bir karardır.

Otoban yapacaksınız, sonra satacaksınız. Birileri çuvalla para kazanacak. Bunun için Karacabey ve Mustafakemalpaşa çiftçisi arazisinin yüzde 10'nu bedava verecek. Böyle yağma olur mu?. Çiftçimizin ve köylümüzün arazisini “Yağma Hasan'ın böreği” gibi götürenler, yanıldığını er geç anlayacaktır.

Arazilerin yüzde 10'u cebren ve hileyle çiftçimizin elinden alınırken, Karacabey'in de Belediye Başkanı olan Büyükşehir Belediye Başkanımız nerede? Bursa Valimiz nerede? AK Parti'nin Bursa Milletvekilleri nerede? Ne yazık ki bu haksızlığa dur deyemediler.

Karacabey ve Mustafakemalpaşa ilçelerinin siyasi partileri, Ziraat Odaları, meslek odaları, sivil toplum kuruluşları, her iki ilçedeki 17 köy ve 3 mahallenin çiftçileri birleşmelidir. “Hak verilmez alınır” demelidir. “Uysal bir koyun olmadığımızı” göstermeliyiz.

AK Partililer, konuyla ilgili toplantılar yaptılar, gazetelere bol, bol demeçler verdiler, bunların uyutma taktikleri olduğu anlaşıldı. Sözde, “Arazilerin paraları ödenecek, yerlerine eş değerde toprak verilecek” dediler. Hani nerede verilen sözler? 7-8 ay geçti, hiçbir gelişme olmadı. Yalanla, talanı unutturmak isteyenlere ders verme zamanı gelmiştir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.