ADD, saygısızlığı kınadı

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), astıkları “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” yazılı pankartın indirilmesine tepki gösterdi.

ADD, “Yaşasın Cumhuriyet” adı altında düzenlenen voleybol turnuvasının oynandığı Atatürk Kapalı Spor Salonu'na “Cumhuriyet Bayramımız Kutlu Olsun” yazılı pankart astı. İlçe Spor Müdürü Hüseyin Kocatürk ise kendisinden izin alınmadığı gerekçesiyle pankartın indirilmesi talimatını verdi.

Turnuvaya katılan takımların maçlarını izlemeye giden ADD Yöneticileri, astıkları pankartın yerinde olmadığını fark ederek İlçe Spor Müdürü Hüseyin Kocatürk'ü kınadı.

ADD Şube Başkanı Haluk Aka, pankartı asma amaçlarının, turnuvaya katılan takımların ve ilçe halkının Cumhuriyet Bayramını kutlamak olduğunu ifade ederek, “Cumhuriyetimizin 90. yıl etkinlikleri çerçevesinde Karacabey Belediyesinin 'Yaşasın Cumhuriyet' adı altında düzenlemiş olduğu voleybol turnuvasına bizde derneğimiz adı altında katıldık. Tüm katılan takımların ve halkımızın Cumhuriyet Bayramını kutlamak amacıyla ADD olarak yazmış olduğumuz 'Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun' pankartımızı salona astık.

Turnuvaya katılan takımların maçlarını izlemeye gittiğimizde, pankartımızın salonda olmadığını gördük. Durumu çalışan arkadaşlara sorduğumuzda İlçe Spor Müdürü Hüseyin Kocatürk'ün talimatı ile söktüklerini öğrendik.

Bizim pankartla amacımız, takımlarımızın ve halkımızın Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamaktı. Şimdi merak ediyoruz, sayın müdürümüz Cumhuriyet sizin bayramınız değil mi? Cumhuriyet kutlamasından rahatsız mısınız? ADD olarak bu hareketi kabul etmiyor, kınıyor ve Kapalı Spor Salonu'nda yaşanan bu çirkin durumu halkımızın bilgisine sunuyoruz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.