Yağışlar sürerse sıkıntı büyür!

 
Karacabey Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, 2 gündür aralıklarla süren yağışların genel olarak büyük bir sıkıntıya yol açmadığını söyledi. Karahasanoğlu, “Ancak bu yağışlar devam ederse sıkıntı çok büyür” dedi.
            Seyran ve Uluabat köylerinin dolu nedeniyle yağıştan en çok etkilenen yerler olduğunu belirten Karahasanoğlu, Bakırköy’ün de bir kısmında sıkıntı olduğunu kaydetti.
            Ziraat Odası Yönetim Kurulu Üyeleri Sefer Pullu ve Rahmi Asnaşa ile birlikte yağışları değerlendiren Başkan Hasan Karahasanoğlu, aralıklarla 2 gündür süren yağmurların büyük sıkıntılara yol açmadığını kaydetti.
            Seyran ve Uluabat köylerine dolu yağması nedeniyle ekinlerin zarar gördüğünü ifade eden Karahasanoğlu, Bakırköy’ün de bir kısmında benzer sıkıntının olduğunu açıkladı.
            Yağışların sürmesi halinde tüm köylerdeki ekili alanların zarar göreceğini dile getiren Hasan Karahasanoğlu, “Yağışlar dinmezse kalan domatesler biter. Bir de dolu yağarsa domatesle birlikte mısırlar da zarar görür. Şimdilik korkulacak bir şey yok. Yaptığımız araştırmaya göre yağışlardan süreklilik beklenmiyor” dedi.
Domates fiyatları mutlu etmedi!
Ziraat Odası Başkanı Hasan Karahasanoğlu, üretimi devam eden domates fiyatlarının çiftçiyi memnun etmediğini kaydetti.
            İlk domates toplamalarında fiyatların normal karşılandığını ifade eden Karahasanoğlu, “İlk fiyatlar 24 kuruştu. Ancak şimdi 17,5 kuruşa düştü. Sözleşmesiz (açık) domates fiyatları ise 16 ile 17 kuruş arasında satılıyor. Fiyatların düşmesinde yaprak yanmaları ve olgun domateslerin birden olmasının da etkisi var” diye konuştu. 
 
 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.