Konut yapacaklara ücretsiz hazır tip proje

Milletvekili Matlı’dan köylere müjde:
 
 
Adalet ve Kalkınma Partisi Bursa Milletvekili Önder Matlı, köylerde konut yapılacaklar için tip projeler hazırlandığını ve bunların ücretsiz dağıtılacağı açıkladı.
Önder Matlı, köy nüfusuna kayıtlı ve köyde sürekli oturan vatandaşların konut, tarım ve hayvancılık amaçlı yapıları yapabilmek için önlerine çıkan proje bedeli maliyetini ortadan kaldıracak, inşaat giderlerini azaltacak tip proje hazırlık çalışmasının tamamlandığını ifade etti.
Bursa’daki toplam 658 köyden 491’nin imar mevzuatı açısından belediye ve mücavir alanları dışında yer aldığını ve İl Özel İdaresi sorumluluğunda olduğunu anımsatan Matlı, köylerde oturan ve konut, tarım ve hayvancılık amaçlı inşaat yapacakların ücretsiz olarak bu tip projeleri, İl Özel İdaresine bizzat başvurarak edinebileceklerini müjdeledi.
Bursa İl Özel İdaresi İmar ve Yapı İşleri Daire Başkanlığı tarafından içerisinde; 60 ile 120 metrekare arasından değişen taban alanı ölçülerinde konut ile 2 ayrı tip Köy Hizmet binasının bulunduğu toplam 11 ayrı tip projenin üretildiğini belirten Matlı, “Kırsal alanlarda fen ve sağlık kurallarına uygun yapılaşma büyük önem taşımaktadır. Bu çalışma sayesinde köyden kente göçün önlenmesi, yöresel mimarinin korunması ve kırsal yerleşmelerin düzenli olarak gelişmesinin yanı sıra, alt yapı hizmetlerinin daha ekonomik olarak sunulması da sağlanabilecektir” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Önder Matlı, her tip proje için zemin özelliğine göre 3 ayrı statik hesap ve yakıt türüne göre 2 ayrı ısıtma sisteminin projelendirilmiş olduğunu da ifade etti. Matlı, “Köy ve kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımızın da sağlıklı konutlara inşa edebilmesi bu sayede gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu hazır projelerin ücretsiz olarak temin edilebilmesi de köy ve kırsal kesimlerde yaşayan vatandaşlarımıza önemli maddi kazanç sağlayacaktır” şeklinde sözlerini noktaladı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.