Vergi rekortmenlerine teşekkür belgesi

2017 vergilendirme dönemine ait olarak, 2018 yılında beyan edilen Gelir ve Kurumlar Vergileri beyannamelerine göre belirlenen “Bursa İli ilk 100 Kurumlar Vergisi” ile “İlk 100 Gelir Vergisi Rekortmen mükelleflerine”, teşekkür belgesi takdim töreni düzenlendi.
Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın tarihi Setbaşı Hizmet Binası’nda düzenlenen törenlerde Vergi Rekortmenlerine teşekkür belgeleri takdim edildi. İsminin açıklanmasını istemeyen mükelleflerin katılmadığı törenlerde, Gelir ve Kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllendirildi.
Bursa nüfusunun 103 bin olduğu 1949 yılında yapımına başlanan ve 1 No’lu Vergi Dairesi Müdürlüğü olarak hizmet etmeye başlayan tarihi Setbaşı Binası’nda bir araya gelen rekortmen mükellefler ve temsilcileri için törenlerde, Setbaşı Hizmet Binası’nın tarihi süreci ile Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın son bir yıl içinde gerçekleştirdiği sosyal ve eğitim alanlarına dönük kısa film gösterileri de yapıldı.
Gelir Vergisi Rekortmen sıralamasında ilk 3 sıralamada; Karacabey’in gururu Sütaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz ile Şükrü Karagül ve Mehmet Celal Gökçen yer alırken, Kurumlar Vergisi ilk 3 sıralamasında yine Karacabey’in gururu Matlı A.Ş.’ye bağlı Pro Yem Sanayi Ticaret A.Ş. ile Bursagaz Bursa Şehiriçi Doğalgaz Dağıtım A.Ş. yer aldı.
Bursa Vergi Dairesi Başkanı Nuri Karakaş, “Kamu giderlerinin neredeyse tamamının finansmanını sağlayan vergi gelirlerini ödeyen vergi mükelleflerimiz arasında beyan edip ödedikleri vergilerle ilk sıralarda yer alan, bu bağlamda ülkemiz ekonomisinin üretim, istihdam, ihracat gibi son derece hayati alanlarında olduğu gibi vergi ödemede de toplumsal öncülük yapan rekortmen mükelleflerimizi kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.” dedi. Karakaş, Bursa Vergi Dairesi Başkanlığı’nın insan kaynağı kapasitesini, 1370 çalışanının yaklaşık 670’inin genç personel olduğunu, vergi gelirlerini sağlıklı bir şekilde tahakkuk ettirip tahsil etmek görevlerinin yanında, Bursa’nın bundan sonraki vergisel hizmetlerini yerine getirecek bu gençleri en iyi şekilde yetiştirme çabası içinde olduklarını vurguladı.
Öte yandan düzenlenen törenlere; Bursa Valisi Yakup Canbolat ve AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’ın yanı sıra, meslek kuruluşları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri de katıldı.
Bursa Gelir Vergisi Rekortmeni Sütaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz adına teşekkür belgesini Sütaş A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Mürvet Tezel, Vali Yakup Canbolat’ın elinden aldı. Vali Canbolat ayrıca; Vergi rekortmenleri Şükrü Karagül, Abdullah Kınabaş, Beytullah Kınabaş ve Hüseyin Özdilek’e de teşekkür belgelerini takdim etti.
Törenler sonunda Setbaşı Hizmet Binası önünde toplu hatıra fotoğrafı çekimlerinin ardından törenler tamamlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.