DİNİ ŞOV GÜNLERİ BAŞLADI!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

İslam sözcüğünün Türkçe karşılığı; “Temiz Ahlak”tır. Temelini kimi bilgisiz din bilgini ve sözde hocanın dediği gibi namaz değil, Temiz Ahlak oluşturur.
Allah esenlik dolu bir yaşam versin, bir büyüğüm yıllar önce işyeri açabilmek için amcasından bir miktar sermaye alır. Rahatladığı anda ödemek üzere! Zaman geçer, işyerinde işler yolunda gider. Sermaye için alınan parayı ödemek için amcasına gider. Yer sofrasında akşam yemeği yenir. Yenge yer sofrasını kaldırır, mutfağa götürmek üzere odadan çıkar. Büyüğüm, ayrı cebinde tuttuğu parayı amcasına uzatarak teşekkür eder. Amca sol elini arkaya koyarak sağ eliyle paraya uzanır. Parmak uçları değmiştir ki, odaya eşi girer. Amca hemen elini çeker.

  • Bu parayı ihtiyacı olanlara dağıt artık
    Der. Çünkü; İslam Ahlâkı gereği bir kul görmemesi gerekmektedir. Eşi ve büyüğüm ısrar etse de parayı almaz. Büyüğüm, amcasının kararlılığı karşısında parayı cebine koyar, Karacabey ‘e döner. Tanıdığı ihtiyaç sahiplerine dağıtır.
    1970’ler ve 1980’lerin başları. Mahallemizde ihtiyaç sahibi bir aile vardı. Komşular biz çocuklar aracılığıyla gerek nakdi gerek yiyecek yardımında bulunurdu. Ancak bunun için havanın iyice kararması beklenir. En yakın evdeki çocuk için izin alınarak o yardımı o aileye götürürdük. Ancak şu kesin dil her defasında kullanılırdı.
  • Kimin gönderdiğini söylemeyeceksin!
    Emaneti alır, kapıyı çalar. Gelene,
  • Bunu size gönderdiler
    deyip evimize dönerdik.
    Bu anıları paylaştığımda hep şunu duyarım;
  • Nerdeeee o günler!
    O güzel günlere, O temiz ahlaklı günlere cemaat ve tarikat adlı soysuz oluşumların, dini siyasete alet edenlerin sayesinde veda ettik. Alet olanlar şimdi koşa koşa camiye gidiyor! Elinde tespih dolaşıyor! Din üzerinden bi’ dat ve şirk içinde, kul hakkı yiyerek iktidara geliyor ya da gelmeye çalışıyor. Dini günlerde şov yapıyor. Kamunun cebinden binlerce mesaj atıp sevap işliyor! Milyarlarca liralık mesaj halkın cebinden alınanlarla halka gönderiliyor. Ve bu zevatlara övgü düzülüyor. Kendi kendinize mesaj atıyorsunuz, A DOSTLAR!
    Kutsal Ramazan ayındayız. Unutulan konu komşuya yardım şovları başladı! Cami çıkışları mutlaka haber yapılıyor ki; sevap çoğalsın! Falanca partinin hanımları “Kandilde hastanedekileri ziyaret etti” ya da “filanca partinin hanımları yardım paketi dağıttı” ya da “öteki partinin gençlerinden örnek davranış ” başlıklı sekiz sútuna manşet, boool bol fotoğraf çekilmiş halde yayınlanıyor. İbadetin gizlisi geçerlidir, doğrudur; A DOSTLAR!
    Rahmetli Yaşar Nuri Öztürk’ün muhteşem bir yapıtı vardı.
    “ALLAH İLE ALDATMAK”….
    Bu dini şovları görünce yeniden okumaya başladım. Çünkü; okudukça bu şovların ne kadar utanmazlık, ne kadar iki yüzlülük içerdiğini bir kez daha anlıyorum.
    Herkese öneririm!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.