Vergi borçlarını taksitlendirme olanağı

Vergi borçlarını taksitlendirme olanağı
Bursa Serbest Muhasebeciler ve Mali Muşavirler Odası (BSMMM) Karacabey Temsilcisi Bülent Fıçıcı, 01 Eylül 2008 tarihi itibari ile vadesi geldiği halde, halen ödenmeyen vergi borçları için yıllık %3 faiz ile 18 ay taksitlendirme olanağı getirildiğini duyurdu.
 Fıçıcı, bundan yararlanmak isteyenlerin 28 Kasım 2008 Cuma günü mesai saati bitimine kadar bağlı oldukları vergi dairelerine yazılı olarak tecil ve taksitlendirme talebinde bulunmaları gerektiğini söyledi. Fıçıcı ayrıca, taksitlendirme kapsamının vadesi 1 Eylül 2008 tarihinden sonra olan borçlar ile 2008 yılı Geçici Vergi borçlarına girmediğini bildirdi. 
Vergi Borçlarına getirilen bu taksitlendirme olanağının genel bir af olmadığına dikkat çeken Bülent Fıçıcı, “İşlemiş faizlere bir faydası olmayıp, 6183 sayılı Amme Alacakları Tahsili Usulü Hakkında Kanunun 48.maddesi uyarınca bir taksitlendirme olanağıdır. Bu tarihten sonra işleyecek faizleri azaltma ve borcu zamana yayarak ödeme kolaylığı getirmektedir. Ancak normal zamanda yapılan borç taksitlendirmelerinde Vergi Dairelerince Teminat istenmekte, KDV borçları taksitlendirilememekte ve tecil faiz oranı çok daha yüksek olmaktadır. Bu taksitlendirmede ise, borç tutarı 50 bin YTL’yi aşmıyorsa teminat istenmeyecek olup yıllık faiz oranı da %3 olarak uygulanacaktır. Daha önce borçlarını çeşitli yasalara göre taksitlendirip ödemelerine devam eden ya da taksitlendirmeleri bozulanlar da talep etmeleri halinde bu olanaktan yararlanabilecekler. Borçlarını bu taksitlendirme kapsamında ödeyen mükellefler vergi dairesi ve diğer kurumlar nezdinde vadesi geçmiş borcu yokmuş gibi değerlendirileceğinden, borcu olanlar, 28 Kasım 2008 tarihine kadar bu olanaktan yararlanabilirler.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.