Verem hastalığı büyük tehlike

Verem hastalığı büyük tehlike
Karacabey Sağlık Grup Başkanlığı önderliğinde “Verem Eğitim ve Propaganda Haftası” nedeniyle Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde bir konferans düzenlendi.
Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan, Halk Eğitim Merkezi Müdürü İbrahim Çalı ve Sağlık Grup Başkanı M.Kutsal Altıntaş ile çok sayıda katılımcının yer aldığı konferansı Yenikaraağaç Sağlık Ocağı Doktoru Sinan Karacabey sundu.
Açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Müdürü Hasan Turhan konun önemli olduğunu belirterek, emeği geçen herkesi kutladı.
Verem’in mikropla bulaşan bir hastalık olduğuna dikkat çeken Dr. Sinan Karacabey, öksürük ve hapşırma ile bu mikropların sağlam kişinin akciğerine girdiğini kaydetti.
Hastalık belirtilerine değinen Karacabey sözlerini şöyle sürdürdü; “Öksürük, balgam çıkarma, göğüs ağrısı, gece terlemesi, hafif ateş, iştahsızlık, zayıflama, çocuklarda kilo alamama, halsizlik ve çabuk yorulma gibi nedenler, veremin oluşmasında etkili faktörlerdir. Verem mikrobu akciğerlerde yara yapar, oyuklar açar. Hastalığın tedavisi ilaçlarla yapılır. Verem tedavisi en az 6 ay sürer. Burada önemli olan ilaçların düzenli kullanılmasıdır. Aksi halde, düzensiz ilaç kullanımı, mikropların direnç kazandırır” dedi.
Dünyada her yıl 9 milyon insanın verem hastalığa yakalandığını vurgulayan Dr. Sinan Karacabey, hastalığın en çok Asya ve Afrika’da görüldüğünü söyledi. Türkiye’de ise, her yıl 20 bine yakın insanın vereme yakalandığına dikkat çeken Sinan Karacabey, veremle savaşı dernekler ve gönüllü kuruluşların da desteklediğini sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.