Koç’a “Ağır Ceza” yolu göründü!

Koç’a “Ağır Ceza” yolu göründü!
*İç İşleri Bakanlığı’ndan, Ergün Koç’un itirazı üzerine Danıştay’a giden dosyalar, 1. Daireden 02.12.2008 Tarih, 2008/1293 Esas No ve 2008/1306 Sayılı Kararla Karacabey Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi.
*Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ile 5 encümen üyesi ve 8 Belediye çalışanı hakkında yolsuzluk, görevi kötüye kullanmak ve usulsüz işlem yaparak kurumu zarara uğratmaktan Danıştay’a giden dosyaların ağır cezada mahkeme edilmesine onay çıktı.
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, 5 encümen üyesi ve 8 memur hakkında yolsuzluk, usulsüzlük, kurumu zarara uğratmak ve görevi kötüye kullanmaktan Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan soruşturmaların ağır ceza mahkemesinde devam ettirilmesi konusunda 02.12.2008 Tarih, 2008/1293 Esas No ve 2008/1306 Sayılı Kararla Danıştay 1. Dairesi’nden onay çıktı.
İç İşleri Bakanlığı’ndan Ergün Koç’un itirazı üzerine Danıştay’a giden 12 yolsuzluk dosyasında; “Usulsüz demir ve bakır satıldığı”, “Karacabeyspor adına usulsüz para toplandığı”, “Belediye Hal Kantarı’nın ihalesiz kiraya verildiği, “Belediye’ye ait Akaryakıt İstasyonu’ndan ücretsiz akaryakıt kullanıldığı”, “Su sayaçlarına bakım yapılmadığı halde bakım yapılmış gibi gösterilerek halktan para toplandığı” gibi ağır cezada yargılanmayı gerektirecek suçlamalar yer alıyor.
Belediye Başkanı Ergün Koç ile 5 encümen üyesi ve 8 Belediye çalışanının yolsuzluk, görevi kötüye kullanma ve usulsüz işlem yaparak kurumu zarara uğrattıkları gerekçesiyle Cumhuriyet Başsavcılığı’nın İçişleri Bakanlığı’na suç duyurusunda bulunması üzerine Danıştay’a giden yolsuzluk dosyalarıyla ilgili yargılama izni verildi.
İçişleri Bakanlığı’nın Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç ve ekibi hakkında verdiği soruşturma izniyle ilgili itirazı değerlendiren Danıştay 1. Dairesi 11 dosyayı mahkemeye gönderdi.
Belediye Başkanının itirazlarından birini doğru bulan Danıştay, dosya sayısını 11’e düşürerek Ergün Koç ve arkadaşlarına ağır ceza yolunu açmış oldu.
Danıştay Birinci Dairesi’nde görüşülmeye başlanan yolsuzluk dosyalarıyla ilgili değerlendirmelerin Ocak ayı içinde tamamlanması beklenirken, Başkan Koç ve ekibinin Ağır Ceza’da yargılanacak olmalarının kesinleşmesi siyasi gündeme damgasını vurdu.
Yerel seçimlerin yaklaşmasıyla merakla beklenen yolsuzluk dosyaları, Ergün Koç’u kara kara düşündürürken, AK Parti’den yoğun istifalar olacağı konuşulmaya başlandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.