VATANSIZ SOLCULARIN KUCAĞI IMF!

AHMET AYGÜN ATA KÖŞE YAZISI

Türkiye gibi bir Ezilen Dünya ülkesinde bugün bir Vatansızlık kampanyası yürütülmesi ne anlama geliyor? Takılan maske, “Enternasyonalizm”dir, ancak maskenin altında küreselleşen “Solculuğu” görüyoruz. Batı devletlerinden aldıkları paralarla “İnsan haklarıcılık” yapanlar, ABD devlet heyetiyle gizli buluşmalara katılanlar, Vatansız olmasınlar da ne yapsınlar? Onlara göre vatan ve bağımsızlık, modası geçmiş kavramlar. Egemen sınıflar uğraşsın vatan için, gericiler uğraşsın, bağımsızlık için ! Evet, tam da öyle. Sözde solcular “modası geçtiği” için bağımsızlık mücadelesini açıkça hakim sınıflara, gericiliğe terk ediyor. Kürkçü döneği bakın ne diyor. “Globalizmin tam karşı kutbunda da milliyetçi reaksiyon var” diyor.
Globalleşme nedir?
Emperyalizmin Ezilen Dünya’yı sömürgeleştirmesi.
Sömürgeciliğin karşısında kim var?
Kürkçü’ye göre, “milliyetçi gericilik” (reaksiyon, Batı dillerinde gericilik demek).
Peki, Kürkçü bu saflaşmanın neresinde?
“Milliyetçi gericilik” globalleşmenin tam karşı kutbunda olduğuna göre, “Enternasyonalistler” globalleşmenin kucağında !
Böylece vatansızlar en sonunda oturabilecekleri bir yer bulmuşlardır.
(Nokta, 28 Mayıs-3 Haziran 1995)
Kürkçü, bu pozisyonunu sağlama bağlıyor. Önce globalleşmenin tam karşı kutbunu “milliyetçi gericilik” diye suçlayarak emniyet tedbirlerini alıyor, arkasından Vatansızlığı savunarak bulunduğu konuma iyice yerleşiyor. Globalleşmeye direnen Türkiye sosyalistlerini “milliyetçilikle” suçlamada Kürkçü yalnız değildir. ABD’nin ünlü CIA uzmanı ve Türkiye komünist hareketi analizcisi Richard Harris de Kürkçü’nün görüşünü paylaşıyor, Türkiye solcularını “milliyetçi” buluyor.
Türkiye emekçi hareketinin karşısındaki cephede durmaktadır. Bugün ülkemizde globalleşmenin “tam karşı kutbunda”, “milliyetçi gericilik” değil, işçi sınıfı ve kamu emekçileri var. “Kahrolsun IMF, Bağımsız Türkiye”, emekçi hareketinin başsloganı haline geldi.
Büyük sermaye globalleşerek vatansızlaşırken, emekçiler vatana ve bağımsızlığa sahip çıkıyor. Bugün ezilen dünya ülkelerinde vatan, emperyalizmin sömürgeleştirmek istediği topraktır. Aslında sömürgeleşmenin diğer adı, vatansızlaşmaktır. Sömürgeleştirmek, ezilen halkın vatanını yok etmektir; ulusal devletini yıkmak ve onu yeniden ortaçağ karanlığına yuvarlamaktır.
Vatansız solcular, sosyal demokratlar, liberaller emekçi halka “senin vatanın yok” derken, aslında “vatanını emperyalizme teslim et ki, bir an önce globalleşelim” çağrısında bulunmaktadır. Ne yazık ki bir çift kadın memesine Vatanı satacağını söyleyen ve bugün Chp-İyi Parti ve Hdp tarafından savunulan Ahmet Altan’da aynı çağrıyı yapıyor. Ve tehditle bunu densizleştiriyor. “Kahrolsun bağımsızlık” çağrısı veya “Korkun bağımsızlıktan” tehdidi!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.