İHH’den 42. yardım tırı yola çıkıyor

İHH Karacabey Temsilciliği, 42. Yardım Tırı için hayırseverlerin desteğini bekliyor. Çatışmalardan kaçan binlerce insanın sığınağı olan mülteci kamplarında zor günler devam ediyor. Bölgeye yönelik tehditler sürerken, beslenme ve barınma sorunları da giderek artıyor.
Bu kapsamda İdlip’te yaşayan insanlar yardım beklediğine dikkat çeken İHH Karacabey İlçe Temsilcisi Hüseyin Kahraman, yarın saat 14.00’te Cumhuriyet Alanı’nda düzenleyecekleri törenin ardından yardım tırını uğurlayacaklarını duyurdu.
Tüm ilçe halkını yardım tırına katkı vermeye davet eden Kahraman, “Tehditlerin artması, gıda sıkıntısı ve hastalıklar yüz binlerce kişinin tekrar yollara düşmesine sebep olabilir. Halihazır sınırlarımıza yığılmış binlerce mülteci var. Şimdi İdlip’te yaşayan 3 milyon kişi yeni bir krizle karşı karşıya. Günlük gıda ihtiyacını bile karşılamakta zorluk çeken çoğu mülteci aile başta hijyen, malzeme, gıda, un, çadır olmak üzere temel yaşam malzemelerine gereksinim duyuyor. İHH Karacabey Temsilciliği olarak bu drama sessiz kalamadık ve bir yardım tırı hazırladık. Daha önce tırımızı 30 Eylül Pazartesi günü göndereceğimizi duyurmuştuk. Ancak tırımızı 2 Ekim Çarşamba günü (yarın) Heykel Hükümet Konağı önünden İsmet Hocamızın yapacağı dua ile saat 14.00’te uğurlayacağız.
Tüm Karacabey halkını bu iyilik hareketine bir çuval un alarak destek vermeye davet ediyoruz. Bir çuval un 100 TL’dir. Tırımızın duasına katılım ve katkılarınızı bekleriz. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler 0 553 723 9840 No’lu telefondan bizlere ulaşabilirler.” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.