Vatandaşın çöp isyanı

Şehrin göbeğinde etrafa saçılan pis görüntüler eleştiri konusu oldu:

Vatandaşlar, konteynırlardan dolduğu için etrafa saçılan çöplerin zamanında alınmadığını ileri sürerek, Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü ile Temizlik Şirketi sorumlularını göreve çağırdı.

            PTT yanında ve Haşim Onur Cami önündeki çöp konteynırlarına dikkat çeken vatandaşlar, dün öğle saati olmasına karşın toplanmayan çöplerin kötü bir görüntüye neden olduğunu belirtti. Aynı görüntülere Karacabey’in her tarafında rastlandığı ileri sürüldü.

            Temizlik şirketi görevlilerini eleştiren vatandaşlar, “Ne trafik kurallarına uyuyorlar, ne de halka saygı gösteriyorlar. Çöp kamyonunu sözde ‘Temizlik yapıyorum’ havalarıyla yolun ortasında gelişi güzel durdurarak trafiği olumsuz yönde etkiliyorlar. Kendilerini uyardığımız zaman da tepki gösteriyorlar. Hatta, bağırıp azarlıyorlar.

İlçemizin birçok cadde ve mahallesindeki çöp konteynırları ağzına kadar dolup taşıyor. Yerlerde dağılan çöpler pis ve tehlikeli manzaralar oluşturuyor. Öğle vakti geliyor ancak nedense çöpler bir türlü alınmıyor. Bu çirkin görüntüler vatandaşları rahatsız ediyor. Herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesini istiyoruz. Belediye’den ricamız, Temizlik şirketi görevlilerini bu konuda uyarmaları ve çöplerin zamanında toplanmasını sağlamalarıdır” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.