Vatan Partisi’nden çiftçilere “eylem” çağrısı

Karacabey Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, Ziraat Odası ve Pankobirlik yöneticilerine eylem birliği çağrısı yaptı. Pancar üretiminin 1998 yılından bu yana 5 milyon ton gerilediğini dile getiren Ahmet Aygün Ata, konunun ulusal tarım ve sağlık açısından önemine dikkat çekti.
1998 yılında 450 bin çiftçinin 22 milyon ton şeker pancarı ürettiğini, bu rakamın 2014’de 130 bin çiftçiye ve 17 milyon tona düştüğünün altını çizen Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“AKP hükümetlerinin Dünya Ticaret Örgütüne, ABD’ye ve AB’ye biat etmesiyle birlikte şeker kamışı şekeri ithal etmeye başladık. AKP’nin pancar üretimine son vurduğu darbe, glikoz ithalindeki kotayı yükseltmek oldu. Oysa ki uzmanlar, glikoz içeriğindeki glikozist adlı maddenin kanser hücrelerinin en büyük beslenme kaynağı olduğunu belirtiyor. Glikoz, hemen hemen her üründe maliyet düşüklüğü nedeniyle kullanılır duruma geldi. Bu bilim dünyasının açıkladığı kanser hücrelerinin etkin duruma gelmesinin ve hızla yayılmasının nedenlerinden biridir. İnsan yaşamı, ucuz maliyetlerle ürün elde ederek tehlikeye atılabilecek ucuzlukta değildir. Her şeyi ithal ederek yüzyılın cari açığının rekorunu kıran AKP hükümetleri, 2002-2014 yılları arasında 15 milyon 99 bin ton kaçak şeker girişine neden oldu. Bu sadece yakalanan miktardır. Ulusal tarımımızı sömürgeci güçlerin eline veren AKP hükümetlerine karşı her iki kuruluşumuzun da acil eylem çözüm programları üreterek harekete geçmelidir. Yönetimde yer alanların siyasi görüşü elbette olacaktır ve olmalıdır. Ancak söz konusu olan ulusal tarımımız ve sağlığımız ise bu görüşler ortadan kalkar ve kalkmalıdır. Geçen yıl yaşatılan polar sıkıntısında ne yazık ki kamuoyuna yansıyan, sonuç alıcı ve çiftçimizi ekime özendirici bir çözüm çıkmamıştır. Zaten AKP hükümetlerinden bunu beklemek, ‘yüz yıllık Kani’den Yani olmasını’ beklemekten daha olanaksızdır.
AKP ilçe yöneticilerinin bazı muhtarlara, ‘siz bize oy vermediniz ki’ dediğinde kullandığı bu ifadede, tarım siyasi şantaj aracı olmamalıdır, bize Avrupa’yı örnek göstermenizi değil Türkiye’nin tarım politikasının olmasını istiyoruz. Ülkenin çıkarlarına sahip çıkmak ulusal bir görevdir. Pancar ekimini azaltarak, üretici sayısını yok ederek, glikoz ithal kotasını yükselterek, ithal şekeri pompalayarak, kaçak şekerin yurda girişine engel olamayarak ülke ve ilçe tarımına ihanet edilmektedir. Bu çok ağır bir vebaldir.
Bugünlerin ve yarınların değil, onlarca yıl sonrasında bile yapılmayacak bir eylem birlikteliğiyle ülke tarımına ihanete mermi taşımaktır. Sorumluluk ve vebal çok ağırdır. Eylem birlikteliğine siyasi görüşleri göz ardı ederek tüm Karacabey halkı da destek vermelidir. Bundan önce görüldüğü ve bundan sonra da fark olmayacağının bilincine varılarak ülke tarımımız ve yarınlarımız için meclisteki temsilcilerden adım atmasını beklemek hayalciliktir. O halde iş başa düşmektedir. Ülkemiz için dilimizden hiç düşürmediğimiz ‘her şey çocuklarımızın’ cümlesinin ardında birleşerek mücadele etme zamanıdır.
Trilyonlara ‘çerez parası’ diyen bir hükümet vardır. Ancak iki kuruluşumuz da çiftçimize ödeme yapılmadığından yakınmaktadır. Makamlar yakınma yeri değil, gerekirse inananlarla birlikte Ankara’dan sesinin duyulmasını sağlamaktır.
Ziraat Oda’mızın bir iki konu üzerinden açıklama ile ya da yapılan bir kaç işi anlatarak ülke tarımımıza yapılan bu ihanete karşı mücadele gücü oluşturmaması kabul edilir, edilecek bir şey değildir. Hak aramak en yüce görevlerden biri ve insana yakışan bir değerdir. Bu bağlamda Vatan Partisi olarak çiftçi önderlerimizin oluşturacağı eylem birlikteliğine desteğimizin en önde olacağının bilinmesini isteriz. Emek en yüce değerdir ve Vatan Partisi, vatanımızla birlikte namusumuzdur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.