Direniş, umut kapısını araladı

Karacabey Nestle Fabrikası’nda geçen yıl işten atılan işçilerin fabrika önünde başlattığı direnişte yeni gelişmeler yaşandı.
İşten atılan 28 işçiden 5’i verilen mücadeleler sonucunda daha önce tazminatlarını almıştı. Ancak geriye kalan 23 işçi, bazı işçilerin işbaşı yaptırılmaması nedeniyle “Ya hep beraber ya hiçbirimiz” diyerek işverenin talebini geri çevirmişti. İşçiler bu kararlılıklarını açlık greviyle ardından da fabrika önüne 4 ay önce kurdukları direniş çadırıyla sürdürdü. İşçiler bu mücadelede sonucunda işvereni masaya oturttu.
Yakın zamanda taraflar yine bir araya geldi. Görüşmeler sonucunda işveren, işten atılan 23 kişiden 10’unu işe almayı kabul etti. Geriye kalan 5 işçiye de içerisinde kıdem ve ihbar tazminatı, mahkemenin vermiş olduğu sendikal tazminat ve belirli miktarda para bulunan bir paket sundu ancak diğer 8 işçiyi ise işe alınmayacağını bildirdi.
Bu teklifi değerlendiren işçiler, kurdukları direniş çadırını şimdilik kaldırdıklarını ancak mücadelenin para meselesi olmadığına dikkat çekerek, “İşçi onur mücadelesi veriyor ve işe girmek istiyor” ifadelerini kullandı.
Tekgıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, “Haksız yere işten çıkarılan ve tekrar alınmayan işçilerden geri kalan 8 kişiyi de işe almak zorundalar.
Bizim mücadelemiz bu 8 kişiyi işlerine tekrar döndürmeden bitmeyecektir” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.