Bayramın bilânçosu ağır oldu

Ramazan Bayramı’nın trafik kazaları bilançosu yine ağır oldu. Yurt genelinde yaşanan trafik kazalarında 74 kişi yaşamını yitirdi, 414 kişi yaralandı. Serinlemek isteyen 32 kişi ise boğularak can verdi.
Yurdun dört bir yanından gelen trafik kazaları ve boğulma haberleri bayram coşkusunu acıya dönüştürdü. Alınan tüm önlemlere ve yapılan uyarılara karşın trafik kazalarında bilanço ağır oldu.
Karacabey’de 7 yaralı
Karacabey Boğaz yolunda meydana gelen trafik kazasında 7 kişi yaralandı. 16 TN 332 plakalı araç ile karşı istikametten gelen 16 TZ 807 plakalı aracın kafa kafaya çarpışması sonucu aralarında çocuklarında bulunduğu 7 kişi yaralandı. Yaralıların arasında Belediye Başkanı Ali Özkan’ın Özel Kalemi Erol Sivri’nin de olduğu bildirildi.
Deniz, göl, kanal fark etmedi…
Bayramın ilk iki günü Malatya Yazıhan’da balık tutmak için Tohma çayına giren Hüseyin Atalmış (28) ve Mahmut Bozuk (24) kayboldu. İki gencin cansız bedeni dalgıçlar tarafından bulundu. Kütahya’da Murat Dağdelen (34) ile oğlu Ahmet (14) girdikleri Porsuk çayında akıntıya kapılarak boğuldu. Muş Bulanık’ta gölete giren Murat Yapıcı (7), Akçakoca’da da Ahmet Çelik (15) denizde boğuldu.
Zonguldak Alaplı’da Dursun Tutuş (16), Çaycuma’da ise Raşit Özat (35) boğularak can verdi. Ankara Güdül’de de Kirmir Çayı’na giren 15 yaşındaki Ömer Faruk Yüce boğuldu. Hatay’da Samet Köseoğlu, Sakarya’da Zafer Kullukçuoğlu, Marmaris’te Yüksel Avcı, Balıkesir Avşa’da Arslan Öztürk, İzmir Foça’da Hakan Kaydan, İstanbul Üsküdar’da ise Afgan uyruklu Seyit Ahmet denizde boğuldu. Şanlıurfa, İnegöl, Mudanya ve Balıkesir’de 7 kişi daha hayatını kaybetti.
İstanbul’da Sazlıdere Barajı’nda fotoğraf çekerken suya düşen Suriyeli Mustafa İsmail (14) ve kendisini kurtarmak isteyen ağabeyi Cemo İsmail (17) yüzme bilmedikleri için boğuldu. Mardin Midyat’ta bayram iznine gelen Hamza Işık (22) adlı asker, Dicle Nehri’nde boğuldu. Muğla’da Muzaffer Aydoğdu (64), kızının gözleri önünde denizde can verdi. Tekirdağ’da ise Nedim Tunç (22), Rıza Çavuşoğlu (17) ve Ersin Çoban (22) boğuldu, 16 yaşındaki Umutcan Şener ise dalgalar arasında kayboldu. Çanakkale’de de Hasibe Sezer adlı kadın polis denizde boğuldu.
‘Bu tekne batar’ yazdı, battı: 2 ölü
İstanbul Büyükçekmece açıklarında altı kişinin bindiği kayığın alabora olması sonucu iki kişi öldü, üç kişi kurtarıldı. Kayıp bir kişiyi arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Güzelce sahilinden gezmek için 4 metrelik kayıkla denize açılan ikisi amca çocuğu altı arkadaş, kayığın alabora olması sonucu denize düştü. Çevredeki balıkçıların yardımıyla üç kişi kurtarılırken, üç kişi ise kayboldu. İhbar üzerine olay yerine Sahil Güvenlik Komutanlığına bağlı arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Helikopter desteğinin de sağlandığı aramalarda dalgıçlar da kayıpları bulmak için çalışma başlattı. Yaklaşık 1 saat süren çalışmaların ardından iki kuzenin cesedine ulaşıldı. Hayatını kaybeden amca çocuğu Fatih ve Kayhan Çileli’nin yüzme bilmedikleri ortaya çıktı. Dalgıçlar, Fatih ve Kayhan’ın cesedini el ele tutuşmuş vaziyette bulduklarını açıkladı. Bu arada denize açılmadan önce bazı balıkçıların, kayığın küçük olması nedeniyle gençleri uyardığı öğrenildi.
Oğlunu kurtardı kendisi boğuldu
Zonguldak’ta Filyos Irmağı’na giren 35 yaşındaki Raşit Özat, boğulmak üzere olan 11 yaşındaki oğlu Berat’ı kurtardıktan sonra akıntıya kapıldı. Baba Özat’ın cesedi, olaydan 4 saat sonra bulundu.
Baba-oğul birlikte can verdi
34 yaşındaki Murat Dağdelen, oğlu Ahmet (14) ile birlikte balık tutmak için Kütahya’daki Porsuk Çayı’na gitti. Ahmet Dağdelen, ayağı kayınca suya düştü. Babası da oğlunu kurtarmak için ardından atladı. Ancak akıntıya kapılan baba ve oğlu suda kayboldu.
Yangın havuzu sonları oldu
Bursa’dan, bayram dolayısıyla Balıkesir’in Dursunbey ilçesine akraba ziyaretine giden Mehmet Yılmaz ve Adil Karabulut, serinlemek için Orman Bölge Müdürlüğü’ne ait yangın söndürme havuzuna girdi. Gençlerin bir süre sonra ortadan kaybolması üzerine çevrede piknik yapan vatandaşlar, polise haber verdi. Suyu boşaltan itfaiye ekibi, iki gencin cesediyle karşılaştı.
Kazalarda 74 kişi öldü
Alınan tüm önlemlere ve yapılan uyarılara karşın, trafik kazalarında bilanço ağır oldu.
Tatilciler çarşamba günü öğleden sonra yolları doldurmaya başlarken, yurt genelinden, peş peşe kaza haberleri geldi. 100’e yakın trafik kazasında, toplam 74 kişi öldü, 414 kişi yaralandı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.