“Vandalizm” ruhlu insanlar!

Başkan Koç’tan, Yeniköy Sahil yolundaki lambaları kıranlara ilginç benzetme:
Karacabey Belediye Başkanı Ergün Koç, Yeniköy Sahili’ndeki yürüyüş bandında sıralanan lambaları kıranların insan olmadığını ileri sürdü.
            “Toplum Yararına Çalışma Programı” çerçevesinde alınan 30 işçiyi önceki gün ziyaret ederek, Yeniköy’de incelemelerde bulunan Başkan Koç, kamu malına zarar veren mantığı “Vandalizm”le özdeşleştirdi.
            Başkan Koç’un dile getirdiği, “Vandallık” veya akım olarak “Vandalizm”; bilerek ve isteyerek, kişiye ya da kamuya ait bir mala, araca ya da ürüne zarar verme eylemidir.
            Sözlükte, “Vandal” diye tanımlanan bir kişi; “kırma, parçalama, yok etme, kesme, yakıcı madde atma, boya atma yoluyla sonucunu bilerek, başkasının ya da kamunun sahiplendiği, önemsediği ve değerli bulduğu bir maddeye (örneğin, okul araç-gerecine, müzede sergilenen tarihsel bir yapıta, resim galerisindeki bir tabloya) zarar verir” deniyor.
            Yeniköy Sahili’ndeki yürüyüş yolunda bulunan lambaları kıranların zekasından şüphe duyduğunu belirten Koç, “Bunları yapan yada yapanlar insan olamaz. Bu davranışlar insan değerlerine aykırıdır. Gerçekten çok yazık” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.