İşbaşı yaptılar!

Karacabey Belediyesi’nce “Toplum Yararına Çalışma Programı” çerçevesinde alınan 30 işçi dün işbaşı yaptı.
            Geçen hafta Noter huzurunda gerçekleşen kura çekimi sonucu 145 başvuru içinde şansı olan işçiler 6 ay boyunca Ayı Barınağı, Yeniköy ile Malkara sahilinde alt yapı, kilit taşı döşenmesi, park bahçe düzenlenmesi ile bakım ve onarım işlerinde çalışacak.
            Belediye Başkanı Ergün Koç, Başkan Yardımcısı Meral Eren ile Park Bahçeler Birimi Sorumlusu Pelin Hacer, yeni işbaşı yapan işçileri ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.  
Şubat ayında 50 işçi daha alınacak
            22 erkek ve 8 bayan ile çalışmalara başlayan işçilerin istekli oluşları dikkatlerden kaçmadı. Belediye Başkanı Ergün Koç, işsizliğe bir nebze olsun çare olması açısından başlatılan çalışmanın mutluluk verici olduğunu dile getirdi. Geçici olarak 6 ay boyunca Belediye bünyesinde çalışacak olan işçiler, Yeniköy ile Malkara’nın çevre düzenlenmesi ve temizlik işleriyle uğraşacaklar.
            Bu projenin çok önemli olduğunu belirten Başkan Koç, “Yeniköy ve Malkara sahillerini güzelleştirmek istiyoruz. Bu yönde çok işimiz var. Şubat ayı gibi de merkezde çalıştırmak üzere 50’ye yakın işçi almayı düşünüyoruz. Karacabey’i, Yeniköy ve Malkara’yı cennete dönüştüreceğiz” diyerek iddia bir açıklama yaptı.
26 asil işe gelmedi
            Bu arada geçen hafta yapılan kura çekimi sonunda şanslı 30 asil işçiden yalnızca 4’ünün işe gelmesi şaşkınlık yarattı. İşsizliğin her geçen gün kanayan bir yara haline gelmesine karşın 26 asil işçi dün işbaşı yapmadı.
            Sürekli iş olmadığı gerekçesiyle gelmedikleri bildirilen kişilerin bu davranışları hayretle karşılanırken, yedekte bekleyen 26 kişinin işbaşı yaptığı kaydedildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.