Üreticilere “TARSİM” tanıtıldı

Üreticilere “TARSİM” tanıtıldı
Karacabey Tarım Müdürlüğü öncülüğünde Tarım Sigortaları Havuz İşletmesi A.Ş. (TARSİM) tarafından “Devlet Destekli Tarım Sigortaları” sisteminin geliştirilmesi ve mevcut bilincin arttırılması amacıyla ilçe çiftçisine ve muhtarlara yönelik bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Öğretmenevi’nde gerçekleştirilen toplantı ilgi görürken, çiftçilere yönelik düzenlenen toplantıda, tarım sigortası hakkında bilgi verildi.
Tarım Sigortası yaptırmak isteyen üreticilerin, tarım il veya ilçe müdürlüklerine müracaat ederek alacakları Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) belgesi, ön soy kütüğü ve soy kütüğü kayıt belgesi ile devlet destekli tarım sigortası yapmaya yetkili sigorta şirketlerinden herhangi birine müracaat etmeleri gerektiği ifade edildi.
Açıklamada, ”Sigorta yaptıracak çiftçilerin, o yıla ait çiftçi kayıt sistemi kayıtlarının doğru olması gerekmektedir. Bir sorun yaşanmaması açısından çiftçi, çiftçi kayıt sistemi bilgilerinde herhangi bir değişikliğinden hemen sonra ve her halükarda her yılın başında tarım il ve ilçe müdürlüklerine giderek mutlaka kayıtlarını güncellemelidir. Doğal afetlere karşı tarım sigortası yaptırmaları gerekiyor” denildi.
İlçe Tarım Müdürü Erdoğan Ceylan toplantının amacının çiftçilerimizi bilinçlendirmesi ve mevcut bilincin artırılması olduğunu söyledi.
Ceylan, 2008 üretim yılında bölgemizde görülen dolu zararının ekonomik kayba yol açtığını sigorta yaptırmayan üreticilerin mağdur olduğunu ifade etti.
Bu mağduriyetin yaşanmaması ve ekonomik olarak çiftçinin refaha erişebilmeleri için riskin en aza indirilmesi gerektiğini belirten Ceylan, üreticilerin tarım sigortalarına gereken önemi vererek doğru ve uygun şekilde yaptırmaları gerektiğini söyledi. Toplantının son bölümünde ise Karacabeyli çiftçilerin sorularını cevaplandırdı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.