Ulusa sesleniş

Ulusa sesleniş
Sayın ÖZAL’la başlayan ve bugüne kadar bütün başbakanlar, zaman zaman partilerinin propagandasını yapmak için, ulusa seslenirler. Bu ulusa seslenişle Türkiye sanki bir cennet olur. Her şey güllük, gülistanlıktır. Türkçe bilen başka bir devletin vatandaşı, ulusa seslenişi dinlediği zaman herhalde Türkiye’de yaşamak için can atar. Bilmezler ki bu ülkenin yüzde 80’i fakirdir. Yüzde 10’u orta sınıftır. Yüzde 10’u da zengindir. Bu yüzde 10’luk grup devleti ve milleti sömürmektedir.
Türkiye’de ikinci bir başbakan olduğunu 15.01.2009 tarihinde Yeni Şafak Gazetesi’nden öğrendim. Yarım sütun ön sayfa “Tuncay Güney Ulusa seslendi” diye başlık atmış. Büyük bir habercilik örneği vermiş (!) Gazeteye birden öfkem arttı. Nefret ettim.
Kim bu Tuncay Güney, benim izlediğim kadarıyla zavallı, ne dediğini bilmeyen, tuhaf bir yaratık. Manipülasyonu seven, ifadeleri savcılarca dikkate alınmayan, meczup biri. Haham bozuntusu, ben böyle insanlara zevzek derim.
İşte böyle bir insan, Kanada’dan bağımsız olması gereken (ama taraflı yayının daniskasını yapan) TRT 2 televizyon kanalında, programa katılıyor ve dört saat oynuyor. Ülkenin en saygın iki siyasi partisine demediğini bırakmıyor. Program yapımcı müdahale etmiyor. Susurluk komisyonu üyeleri de “Nedir bu zevzek, programdan çıkarın” diyemiyor.
TRT Genel Müdürü buna “ Habercilik başarısı” diyebiliyor. Vah Genel Müdürüm vah! Bende kimlerin yönetimine kaldık diye hayıflanıp duruyorum. Belki haklısınız, sizi oraya atayanlara hoş görünmeniz lazım. Ülkenin bu gibi dengesiz insanların ifadesi ile kaosa sürüklenmesi önemli değil. Amaç bu insanın konuşmacı ile AKP dışındaki partileri küçük düşürmek. Böylece amacınıza ulaşabilirsiniz.
Bu Sayın Genel Müdür, TRT’nin yıllardır bastırdığı takvimlerdeki ATATÜRK resmini de bu yıl kaldırmıştır. Bravo TRT’ye! Amaçlarını anlamak mümkün değil.
Nedense bazı insanlar ATATÜRK’ü hiç sevmiyor. Mecliste AKP’li bir milletvekili vardı. ATATÜRK’ün mareşal üniformalı resmini, meclis duvarından indirilmesini istemişti. Bu insanlar AKP’nin ya Genel Müdürü, ya milletvekili, ya büyükelçisi.
Neden ATATÜRK’ü sevmezler, Türk Bayrağını göklerde dalgalandırdığı için mi? Ülkeyi düşman işgalinden kurtardığı için mi? Minarelerimizden halen ezan sesleri duyulmasını sağladığı için mi? Manevi huzur içinde, rahatlıkla Kuran okuduğumuz için mi? Çağdaş bir Türkiye, kültürlü bir millet yarattığı için mi? Bütün bu değerli, bu yüce insan Atatürk sağlamadı mı?
Atatürk olmasaydı, kan gölüne dönen Ortadoğu’nun geri kalmış bir devleti olurduk. Bir diktatörle yönetilirdik, uyutulurduk. Emperyalist güçlerce sömürülürdük.
Bush tarafından BOP’un eşbaşkanı görevi verilenlere, bu görevi seve seve kabul edip, iftiharla savunanlara, ülkemizi parçalama planı da olan bu oluşuma inanın karşı çıkamazdık.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.