Üniversite öğrencilerine ’harç’ müjdesi

Arınç, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversite öğrencileri için harçların kaldırılacağı müjdesinin, dünkü bir kararnameyle gerçekleştirildiğini belirtti.

            Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, şöyle konuştu; “Sayın başbakanımızın, bakanlarımızın imzaladığı kararnameyle bundan böyle birinci öğretimden katkı payı alınması, yani harçlar tamamen kaldırılmıştır. 2011-2012 öğretim yılı sayısı itibarıyla 1 milyon 524 bin 380 öğrenci bu harçların kaldırılmasından doğrudan istifade edecektir. Aynı şekilde açık öğretimden katkı paylarının alınmasına da son verilmiştir. Yine 2011-2012 eğitim-öğretim yılında 1 milyon 951 bin 494 öğrenci de bundan istifade etmiş olacaktır.”

Arınç, birinci öğretimden ve açık öğretimden harçların kaldırılmasının bugün gerçekleştiğini ifade ederek, Resmi Gazete'de kararnamenin yayımlanacağını bildirdi.

Gaziantep'teki olay çok acı bir olaydır

Bülent Arınç, “Gaziantep'teki patlamanın, PKK'nın 'Ses getirecek eylemlerinden' biri olarak mı nitelendirmek gerekir'' şeklindeki soruyu yanıtlarken, şehir olarak olayın nerede olabileceğini bilemediklerini ancak daha çok ses getirecek, acıyı daha da büyütecek eylemler konusunda duyumlar ve bilgiye yönelik değerlendirmeler yapıldığını söyledi.

Gaziantep'te meydana gelen olayın, PKK'nın bu niyetlerinin gerçekleşmiş eylemi olarak düşünülebileceğinin altını çizen Arınç, güvenlik güçleri ve istihbarat ekiplerinin bu konuları yakından takip ettiğini ve bunların önlenmesi konusunda adımlar attığını da belirtti.

Arınç, istihbarat şaşırtmacalarına rağmen başka kanalları da kullanarak bu olayların önlenmeye çalışıldığına işaret etti.

            Bülent Arınç, ''Gaziantep'teki olay çok acı bir olaydır. PKK, şu ana kadar üstlenmemiş olsa bile, elde edilen bilgiler ve bulgular bu eylemin özellikle resmileri fotoğrafları da neşredilen bir kısmı tutuklanmış bir kısmı halen aranıyor olan faillerini de dikkate aldığımızda, tamamen örgütün işi olduğu herhalde ayan beyan ortaya çıkmış durumdadır'' ifadesini kullandı.

            Soruşturmanın devam ettiğini anımsatan Arınç, faillerin yakalanarak yargıya teslim edileceğini düşündüklerini söyledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.