Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı’na kıyak mı?

Parke taş yapımında kullanılan topraklar, özel bir çiftliğin önündeki merada ne arıyor?:

Gazetemizi telefon yağmuruna tutan çiftçiler, ilçede parke taş yapımı sırasında çıkan toprakların Belediye tarafından Çiftçi Mallarını Koruma Derneği Başkanı’nın Parçaboyu Mevki’ndeki özel çiftliğinin önünde yer alan meraya gönderildiğini ve bu şekilde meranın vasfının değiştirildiğini ileri sürdü.

            Gündeme bomba gibi düşen olayla ilgili konuşan çiftçiler, “Belediye ile Çiftçi Mallarını Koruma Derneği her halde çok iyi anlaşıyor. Bizler arazi yollarının düzenlenmesini isterken, onlar mera arazilerinin vasfını değiştirmeye çalışarak suç işliyor. O topraklar arazi yollarının düzenlenmesi için kullanılsa daha iyi olmaz mı? Bu şekilde danışıklı dövüş mü yapılıyor?” diyerek tepkisini dile getirdi.

            Diğer taraftan İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nü de göreve çağıran çiftçiler, “İlçe Tarım uyuyor mu? Bu olaydan haberleri yok mu? Mera’nın vasfını değiştirmeye çalışmak suç değil mi? Büroda oturmakla bu işler olmuyor. İlçe tarımını yönlendirenler bu işin üstüne gitmelidir” şeklinde sorguladı.

            Söz konusu özel çiftliğe Belediye tarafından 100 kamyona yakın toprak döküldüğünü iddia eden çiftçiler, “İşin en ilginç yanı ise, Çiftçi Malları Koruma Derneği Başkanı’nın özel çiftliğinin girişine astığı, ‘Türkiye Cumhuriyeti’ne, toprağına, malına sahip çıkmayan ve zarar veren insan vatan hainidir’ yazısıdır. Özel çiftliğin önündeki meranın vasfını değiştirmeye çalışanlar bunun hesabını nasıl verecek? Yazıktır, günahtır. Göz göre göre suç işlenir mi?” diye konuşurken, bu konuda yetkililerden açıklama beklediklerini dile getirdiler.

             

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.