Ulusal egemenliğimiz ne durumdadır?

23 Nisan’ı kutlayan SP İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, ülke gündemini eleştirdi:

Üç bayramın bir arada kutlandığına dikkat çeken Yıldız, “Birinci bayramımız, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 23 Nisan 1920'deki açılışının 92. yıldönümüdür. İkincisi, milli hâkimiyet, yani ulusal egemenlik bayramıdır. Üçüncüsü ise, çocuklara armağan edilen bayramdır. Bayramlarımız kutlu olsun.

Türkiye Büyük Millet Meclisi, işgal edilmiş vatan topraklarını kurtarmak ve bu topraklar üzerinde bağımsız bir devlet kurmak üzere kurulmuştur. Bu hedefi gerçekleştirmek içinde; hâkimiyetin 'Kayıtsız-şartsız’ millete ait olduğu prensibinden hareket edilmiştir. Milletimiz dualarla açılan Meclis'in öncülüğünde tarihe adını altın harflerle yazdıran bir kurtuluş destanına imza atmıştır. Ancak bugün geldiğimiz noktada bağımsızlığımız, milletimizi millet yapan değerlerimiz, kayıtsız-şartsız millete ait olması gereken egemenliğimiz ne durumdadır? Bu önemli günde bu soruların yanıtını gönül rahatlığı içinde vermemiz mümkün görünmemektedir. 88 yıl önce vatanın kurtuluşuna ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin kuruluşuna temel teşkil eden ‘Bağımsızlık, Milli İrade’ gibi değerler bugün ağır bir tahribatla karşı karşıyadır.

Ekonomimiz IMF'ye, dış politikamız ABD'ye teslim edilmiş durumdadır. Milleti millet yapan değerlerin yerine, bu değerleri yozlaştıran Avrupa Birliği kriterleri getirilmeye başlanmıştır. Türkiye'nin kurtuluşunu Avrupa Birliği içinde görmenin, milli irade ile ne kadar örtüşebileceğini milletimizin vicdanına sunuyorum.

Saadet Partisi olarak, ‘bağımsızlığımız ve milli egemenliğimiz’ üzerinde oluşan tahribat ve yaranın ortadan kaldırılması için acilen Anayasa değişikliğine gidilmesi gerektiği düşüncesindeyiz. Anayasal yapı içerisinde mutlaka bir ‘Yüksek Bağımsızlık Kurulu’ oluşturulmasını öneriyoruz.

23 Nisan 1920'de kurulan TBMM nasıl bir millete öncülük yaparak, ülkeyi işgalden kurtarıp Türkiye Cumhuriyeti'ni kurduysa, aynı TBMM bugünde tarihi ve manevi bağlarla bağlı olduğumuz mazlum İslam coğrafyasını da işgalden kurtarmanın öncülüğünü yapmalıdır. Sahip olduğumuz tarihi geçmiş ülkemize bu vazifeyi yüklemektedir.

23 Nisan aynı zamanda çocuklarımıza armağan edilmiş bir bayramdır. En değerli varlığımız çocuklarımızdır. Onlar geleceğimizin teminatıdır. Müsbet bilimlerler birlikte, ahlaki ve manevi değerlere bağlı, vatan sevgisiyle büyüyen bir nesil yetiştirdiğimiz takdirde geleceğimiz güvencede olacaktır. Tüm milletimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, açıklamamı Milli Görüş Lideri, 54. Hükümet Başbakanı muhterem merhum Necmettin Erbakan'ın 23 Nisan 1997 yılında TBMM'de yaptığı tarihi bir konuşmadan alıntılar yaparak noktalıyorum:

‘Türkiye Büyük Millet Meclisi şu gayeler için kurulmuştur: Ülkemizin bağımsızlığını temin etmek; Bizi parçalayıp köle yapmak ve sömürmek isteyen güçleri vatanımızdan kovmak ve ülkemizde hak ve adalete dayanan adil bir yönetim ve düzen kurmak. Milli Hâkimiyet Bayramımızı kutladığımız bu günde bir kere daha bu prensibin ‘Hâkimiyet kayıtsız şartsız milletindir’ ilkesindeki ‘kayıtsız şartsız’ esasına dikkatleri çekmek istiyorum ve diyorum ki: Bu prensibin açık manası: kimsenin kendisini milletin üstünde görerek millete kayıt ve şart koşmaya kalkışmayı aklından dahi geçirmemesidir.’” Diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.