Muhtaç olduğumuz her şey Peygamberimizde mevcuttur!

Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’nde Muhammet Şirin Aladağ’ın katıldığı konferansa AKP Bursa Milletvekili Önder Matlı, Kaymakam Dursun Balaban, Tümsiad Bursa Şube Başkanı ve AKP Osmangazi Belediye Meclis Üyesi Cemal Balabanoğlu, AKP İlçe Başkanı Mustafa Çelik ve ilçe yönetim kurulu üyeleri, Has Parti İlçe yöneticileri ile salonu dolduran çok sayıda dinleyicinin katıldı.

Müftülük Memuru Osman Yaprak’ın Kur’an tilavetiyle başlayan programın sunumunu Halit Yıldırım’ın üstlendi. Ardından Grup Dostlar ilahi grubunun seslendiği ilahilerle program devam etti.

Etkinliğe konuşmacı olarak katılan Muhammet Şirin Aladağ dinleyicilere şunları aktardı:  “Sevgili Peygamberimizin Ümmet-i fiyak, yani ‘Bana uyanlar, güzel şeyler yaşasın.’  dileğidir., İslam’a daveti kabul edenlerin de aynı şekilde güzelliklerle karşılaşması dileğidir. Resulullah, insanları ötekileştirmedi. Öyle ki, bizler dünya insanlarına bir gün gelir de kardeşimiz olur, diye bakıyoruz. Bizler, tarihte Avrupalılar’ın kovduğu Yahudiler’e sahip çıktık. Düşmanlarımıza çok iyi davrandık. Misafir kabul etmeyi onlara biz öğrettik. Çanakkale’de bizi yok etmeye gelenlere de insanlık dersi verdik. Bir kişi karşısındakini sahtekar, yalancı diye niteliyorsa; orada önce kendini görüyor, demektir. Resulullah bize iyilik gördüğümüz kişilere kötülük yapılmayacağını, onlara arkamızı dönmeyeceğimizi öğretti. Değerli kardeşlerim, dinimiz samimi müslümanlar istiyor. Bakın, bizler Irak’ta, Afganistan’da nelerle karşılaşıyoruz. Bizi kandırıyorlar. Irak’a demokrasi gelecek diyorlar; neler getirdiklerine bakın. Nedense yabancıların bazılarında müslümanlara karşı insan hakkı yoktur, görüşü hakimdir. Çifte standart yapıyorlar. Oysa, medeniyetler muhabbetlerle yükselir. Vefakar olmak gerekir. Dine, peygambere sadık kalmak ve vefalı olmak gerekir. Kardeşlerim, Resulullah bize dosdoğru olmayı öğretti. Bazıları ise, bomba atan insanlara kendilerini sevdirmeye çalışıyorlar. Sevsinler sizi. Dostluklar fedakarlık ile gelişir. Resulullah bize sevgiyi öğretti. Sevmek, kardeşliğin olmazsa olmazıdır. Ancak, İslam’ın sev dediğini sevecek, uzak dur dediğinden de uzak duracağız. İnsanlık açısından Resulullah’tan alınacak sayısız örnekler vardır. Allah’a, Resulullah’a inanarak vefalı olursak, güvenilir oluruz. Kardeşlikler de kalıcı olur. Unutmayın, muhtaç olduğumuz her şey, Hz. Muhammed’in (S.A.V) sünnetinde mevcuttur.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.