Tüm dünya çocuklarının günü kutlu olsun!

Atatürk Anıtı'na saat 09.00’da çelenk sunumuyla başlayacak 92. yıl kutlama programı, saat 10.00'da M.Fehmi Gerçeker Stadı'nda öğrencilerin etkinlikleriyle son bulacak.

Kaymakam Dursun Balaban, 23 Nisan Çocuk Bayramı nedeniyle düzenlenecek törenlere tüm halkı davet etti.

Balaban, Cumhuriyetin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınların güvencesi çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Çocuk Bayramının, dünyada bir ilk olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin yarının sahipleri çocuklardır. Bu düşünce ile Atatürk, onlara bir de bayram armağan etmiştir. Bugün bizlere düşen görev; hem Atamızın emanetinin sahibi olduğumuzu göstermek, hem de Atamızın aziz hatırasını en yoğun ve güzel biçimde anmak olmalıdır. Bu güzel günde çocuklarımıza, emanet edilen değerlerin ve emanetlerin büyüklüğünü anlatmalıyız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada hiçbir ülkede bulunmayan iki farklı unsuru bir araya getiren milli bir bayramdır. Bu bayram bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin ilan edildiği anlamlı gündür. Diğer taraftan 'Yarının büyükleri, geleceğin garantisi' çocuklar için bir şenlik. Atatürk'ün Türk çocuklarına armağan ettiği bayram, dünya çocukları arasında sevgiyle dostluk bağlarının geliştirilmesi ve tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın oluşmasına katkıda bulunmak için her yıl düzenleniyor” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.