Uluabatlılar isyan etti!

Karacabey’de önceki hafta meydana gelen sağanak yağışta evleri ve sokakları su basan Uluabat Mahallesi sakinleri isyan etti. Köylerinde altyapı bulunmaması nedeniyle her yağışta aynı sıkıntıyı çektiklerini dile getiren Uluabatlılar, Kaymakamlığa dilekçe vererek yardım istedi.
Karacabey’de önceki hafta etkili olan sağanak yağış birçok bölgede taşkınlara neden oldu. Uluabat Mahallesi’nde altyapı bulunmaması nedeniyle sokaklar sular altında kalırken evleri de su bastı.
Kaymakamlığa dilekçe vererek yıllardır çektikleri sıkıntıyı dile getiren Uluabat Orta Mahalle sakinleri, “Köyümüzde altyapı bulunmaması nedeniyle, yağan yağmurlar, evlerin giderlerinden çıkan sular sokaklarımızda birikiyor. Köyde yaşamamıza karşın çocuklarımızı sokağa çıkaramıyoruz. Pis kokulardan pencerelerimizi açamıyoruz. Her yağışta sokaklarımız sular altında kalıyor. Önceki hafta meydana gelen sağanak yağış sabrımızı taşırdı. Mahallemize altyapı istiyoruz” dedi.
“Uluabatlı Hasan’ın torunları yolda can veriyor”
Dilekçelerinde, üstgeçit isteklerini de dile getiren Uluabatlılar, gazetemize gelerek yaptıkları açıklamada, “Atamız Uluabatlı Hasan, İstanbul Kuşatmasında Türk Bayrağı’nı surlara dikmiş, biz torunları olarak onun köyünde yoldan karşıdan karşıya geçemiyoruz. Yaşlısı var, çocuğu var. Köyümüz ikiye bölünmüş durumda. Bir üstgeçit konulması çok mu zor? Uluabatlı Hasan’ın torunları yolda can veriyor. Daha kaç kişinin karşıdan karşıya geçerken ölmesi bekleniyor? Yol kenarına gelişi güzel park eden kamyonlar adeta tehlike saçıyor. Bunlara da hiçbir yaptırım uygulanmıyor” diyerek sitem etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.