“Türban anaokulunda neden serbest değil?”

Karacabey Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Haluk Aka, türbanı ilkokullarda serbestleştiren kararını eleştirerek, “Türban anaokulunda neden serbest değil?” dedi.
Geçtiğimiz günlerde Bakanlar Kurulu’nun aldığı kararla Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık ve kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4’üncü maddesinin birinci fıkrasının e bendinde yer alan ‘başı açık’ ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırmıştı.
“İktidarın inanç sömürüsünde gelebileceği son nokta sanırız bu değil” diyen Atatürkçü Düşünce Derneği Karacabey Şube Başkanı Haluk Aka’nın yapılan yasa düzenlemesine tepki dolu açıklamasında şu ifadeler yer aldı:
“Türban anaokulunda neden serbest değil?
Yoksa serbest mi?
Zira, Bülent Arınç tarafından yapılan açıklamada; ‘Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullardaki öğrencilerin kılık kıyafetlerine dair yönetmeliğin 4.maddesinin birinci fıkrasının (e) bendinde yer alan BAŞI AÇIK ibaresi ve aynı bendin son cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır’ denilmiştir.
Bu açıklama doğrultusunda yasal düzenleme yapılmış ve ilkokul öğrencileri ile ilgili ayrık bir düzenleme yapılmamış ise, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı ilk ve orta dereceli okullarda bundan sonra turban kullanabilecektir.
İktidarın inanç sömürüsünde gelebileceği son nokta sanırız bu değil, daha anaokulları var önlerinde duran. Yakında bu zihniyet kızlarımızı, kadınlarımızı eve kapatacak.
Ülkemiz orta çağ karanlığına doğru hızla sürüklenirken, bu sürece duyulan toplumsal öfkeyi örgütleyemeyen, Atatürk’ün Cumhuriyeti’ne yapılan bu saldırılara gerekli tepkiyi süratle veremeyen, halktan uzak kişisel çıkar politikaları ile zamanını tüketen siyasilere buradan bir kez daha çağrı yapıyoruz; ‘Biz halkız. Biz duyarlıyız ve hazırız. Bu gidişe son vermek için daha ne bekliyorsunuz? Artık silkinin, kendinize gelin ve toplumsal kurtuluş mücadelemizi birlikte yürütelim.”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.