UĞUR OKULLARI KARACABEY KAMPÜSÜ’NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Uğur Okulları Karacabey Kampüsü’nden önümüzdeki eğitim-öğretim yılına daha güçlü bir başlangıç yapılacağı müjdeli verildi.
Önceki işletme sahibinden alacaklı olduğu gerekçesiyle hacizli durumdaki masa-sandalye gibi eşyalar üzerinde yeniden işlem yapılmak istenmesi tepki çekti. Önceki sahibinden doğan alacağın adeta Uğur Okulları’ndan kopartılmak istercesine yapılan hukuk dışı girişimlere karşı maddi ve manevi tazminat davası açılacağı belirtildi.
Uğur Okulları Karacabey Kampüsü’nün önümüzdeki eğitim-öğretim yılına çok daha güçlü bir başlangıç yapacağı dile getirilen açıklamanın tamamı aşağıda yer almaktadır.

BASIN AÇIKLAMASI

02/07/2020 tarihinde Uğur Okulları Karacabey Kampüsümüz de daha evvel zaten hacizli olan menkul malzemeler üzerinde haciz ve muhafaza işlemi yapılmıştır. Haciz işlemleri akabinde sosyal medyada haczi gerçekleştiren şirketin yetkilisi tarafından bir video kaydı yayınlandığı, söz konusu video içeriğinde gerçek dışı bir takım ifadeler kullanıldığı görülmüş; bu suretle kurumumuzun ve göz bebeği UĞUR markamızın bizim dışımızda birtakım alacak/verecek hesapları arasında karalanmaya çalışıldığı anlaşılmıştır. Bu nedenle anılan ifadelere kayıtsız kalmamız mümkün olmamış ve işbu yazılı açıklamamız ile gerçekleri Karacabey halkına izah etmek zorunluluğu hasıl olmuştur.

02/07/2020 tarihinde okulumuzda gerçekleşen haciz ve muhafaza işlemi zaten bilgimiz dahilinde olan bir husustur. Binamızda bizden önce faaliyet gösteren By Erbil Özel Eğt. Ltd. Şti. adlı şirketin borçları sebebiyle daha önceki yıllarda haciz işlemleri yapılan menkul malzemeler (sıra, masa, sandalye, ofis mobilyası vb) alacaklı yan tarafından muhafaza altına alınarak yediemin deposuna götürülmüştür. Söz konusu haciz işlemi tamamen önceki işletmeci ile bahse konu sosyal medya paylaşımlarını yapan kişiler arasındaki bir hukuki mesele olup, okulumuz ve mevcut şirketimizin bu süreçlere en küçük bir dahli dahi söz konusu değildir. Ezcümle Şirketimiz Özel Füzyon Ltd. Şti.’nin bahse konu borç ilişkileri ile hiçbir bağ ve bağlantısı bulunmamaktadır.

Hacizli malların okulumuzdan çıkartılmış olması ve asıl borçlu olanBy Erbil şirketine ait herhangi bir hacizli malın da kurumumuz bünyesinde kalmamış olması bizler için oldukça sevindirici bir gelişme olmuştur. Bu aşamadan sonra okulumuzun tüm tefrişat malzemeleri eksiksiz olarak şirketimiz tarafından temin edilmiş/edilecek olup; bu haftasonu itibariyle yeni malzemelerin okulumuza yerleştirilmesi süreci de tamamlanacaktır.

Mezkur sosyal medya paylaşımdaki tek gerçek husus, okulumuzun önceki işletmecisi By Erbil’e ait ve önceden beri hacizli olan malzemelerin götürülmesidir. Bunun dışında okul binamızın da sökülüp götürüleceği gibi akla mantığa dahi sığmayan bir takım ifadeler ve hatalı bilgiler zikredildiği görülmektedir. Bir okul binasının  sökülebileceğine bahse konu alacaklı kişinin de imkan veremeyeceğini, makul ve ortalama bir anlayış ile böyle bir girişimin sonuçsuz kalacağını ilgilisinin de bildiğini düşündüğümüzden, söz konusu söylemler ile Karacabey’de okulumuzun ve markamızın adını lekelemek, itibarımızı zedelemek, veli, öğrenci ve öğretmenlerimizi tedirgin etmekten başka bir amaç olamayacağı kanaatindeyiz. Bu türden eylemlerde bulunanlar –başta ilgili videoda okulumuzun sökülmesi ile ilgili sanki bir mahkeme kararı varmış gibi konuşan, bu hususta algı yaratmaya çalışan kişi olmak üzere- kişiler hakkında ivedilikle yasal yollara müracaat edeceğiz. İlgililerin bağımsız mahkemeler nezdinde hesap vermesini temin edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Mezkur videoda bahse konu kişinin okulun demirlerinin sökülmesi hususunda yaptığı başvuru mahkeme tarafından normal olarak reddedilmiştir. Bahse konu videoda okulumuzun faaliyetlerinin sekteye uğrayacağına ilişkin iddialara itibar etmemenizi, Uğur Okulları Karacabey Kampüsü olarak uzun yıllardır hizmet verdiğimiz ilçemizde, velilerimiz, öğrencilerimiz ve çalışma arkadaşlarımız ile birlikte eğitim-öğretim hayatımıza her zamankinden daha güçlü bir şekilde devam edeceğimizi bilmenizi isteriz.

Saygılarımızla.

Uğur Okulları Bursa Karacabey Kampüsü”

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.