UEDAŞ yanlış yapıyor!

Uludağ Elektrik Dağıtım A.Ş’nin yasalara aykırı bir şekilde elektrik aboneliğini kesinlikle kişinin adına yapılması konusunda zorlayıcı bir uygulamaya başvurmasının yankıları devam ediyor.

Bursa Tüketici Derneği Başkanı Sıtkı Yılmaz, geçtiğimiz günlerde basına yaptığı açıklamada belirttiği elektrik abonelerinin yasalara uygun olarak uyarılmadan abonelik işlemine zorlanmasının UEDAŞ’a yeni bir gelir kaynağı olmaktan öte hiç bir gayesinin olmadığını, gerçek amacının UEDAŞ’a yeni gelir kapısı açmak olduğunu ifade etmişti.

Yetkisi yok

Konu üzerine Bursa TÜKDER’i ziyaret ederek Başkan Sıtkı Yılmaz’dan bilgi alan CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, UEDAŞ’ın 5490 sayılı yasaya dayanarak işlem yaptığını ancak bu yasanın böyle bir yetki vermediğini dile getirdi.

Tüketicinin önce uyarılması gerektiğine vurgu yapan Turhan Tayan, “Yasal sürelere uyularak uygun işlemler yapılabilmelidir. Bu konuda enerji piyasası denetim kurulu ve Enerji Bakanlığı’na düşen görevler var. Gerekirse konuyu TBMM zemininde ele alacağız. Geçim sıkıntısı içindeki yoksul vatandaşların 300 TL üzerinde yeni abone bedelinin ödemeye mecbur bırakılmasının adil bir tarafı yoktur” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.