AKP zihniyetiyle bu iş olmaz!

İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, bütün dünyanın Türkiye’ye, Türkiye’nin ise yeni dönemde Saadet Partisi’ne ihtiyacı olduğunu ifade etti.

“Sadece AK Parti’nin değil, diğer partilerin de temelde gittikleri yön ve zihniyetleri yanlıştır. Bu zihniyetlerden hayır gelmez” diyen Gürsoy Yıldız, milletin artık yavaş yavaş gerçekleri görmeye başladığını söyledi.

Göz boyuyorlar!

Yüz gerip, pudra dökerek ve makyaj tazeleyerek milletin kandırılamayacağına dikkat çeken Yıldız, hükümetin on yıldan beri lafla doyanları lafla, para ile doyanları da para ile doyurma politikası güttüğünü dile getirdi.

Bundan dolayı da AKP’nin bu kadar uzun iktidar yıllarında ekonomide çalışan, üreten, vergi veren tüccar, sanayici, esnaf ve tüm çalışanların değil, sadece bankaların daha çok kazandığına vurgu yaptı. Yıldız, on yıldan beri söylenenlerle yapılanlar arasındaki farkı artık herkesin gördüğünü bildirdi.

Hükümetin ‘Terörü açılımla, ekonomiyi de atılımla çözeceğiz’ söylemlerini anımsatan Saadet Partisi İlçe Başkanı Gürsoy Yıldız, durumun tersine döndüğünü, terörde her gün milletin yüreğinden bir başka yara aldığını, ekonomide ise iğneden ipliğe zam furyası estirildiğini kaydetti.

Yıldız şöyle konuştu; “Sayın Başbakan geçtiğimiz günlerde ‘bu milletin gazını aldık’ demişti. Dediği çıkacak, milletin elindeki üç kuruşluk gazı da alıp, kışa girerken acı bir sürpriz yapacak. Çünkü, geçtiğimiz Nisan’da doğalgaza yüzde 18 zam gelmişti, ancak millet yaz döneminde hissetmemişti. Şimdi de yüzde 10 zam geldi. Kümülatif toplamda doğalgaz 6 ayda yüzde 35 zamlanmış oldu.”

AKP, ANAP’tan bile başarısız

On yıllık AK Parti iktidarını, 12 Eylül sonrasının bir diğer tek başına iktidar dönemi olan Anavatan Partisi ile mukayese eden İlçe Başkanı Yıldız, “AKP, kendisini sürekli koalisyon hükümetleri verileri ile kıyasladı. Oysa kendisi gibi bir başka tek parti iktidarı olan Anavatan Partisi’nin iki döneminde, büyüme ortalaması 5.2 iken, AKP dönemi olan 2001-2010 büyüme ortalamasının 4.2 olduğunu açıklandı.

AKP, Anavatan Partisi’nden bile başarısızdır olmuştur. Millet ot, sap, saman ithal eder hale düşmüştür. ‘Tüccar siyasetle’ kendisini küçültenleri millet de bir gün küçültecektir” diye konuştu.

Türkiye’de 2001 yılları koşullarında reform yapması beklenen bir AK Parti iktidarının, reform yapıp gerekli bedelleri ödemekten kaçtığını dile getiren Yıldız, 54. Hükümet dönemi ile mukayese edildiğinde ise, “AK Parti’nin sınıfta kaldığını”, bu gerçeklerin ortaya çıkmaması için de ‘büyük millet, büyük güç’ sloganıyla yeni göz boyama taktiklerine başvurduğunu sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.