“Uçurumun eşiğindeyiz”

Cumhuriyet Halk Partisi Karacabey İlçe Başkanlığı’nın geçtiğimiz Cuma akşamı gerçekleştirdiği ‘Genişletilmiş Örgüt Toplantısı’ büyük ilgi görürken, programda referandumla ilgili konuşan Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “Köprüden önce son çıkıştayız.” dedi.
Öğretmenevi’nde düzenlenen toplantıya CHP Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, il ve ilçe yöneticileri, eski ilçe başkanları, kadın ve gençlik kolları üyeleri ile çok sayıda partili katıldı.
CHP İlçe Başkanı Murat Tanrıverdi’nin açılış konuşması ile start alan programın ana gündem maddesi referandumda çizilecek yol haritası oldu.
Tanrıverdi, uçurumun eşiğindeyiz diyerek ‘HAYIR’ın nedenlerini anlattı. Meclis yok, başbakanlık yok, bakanlar yok, sadece tek adamın olduğunun altını çizen Tanrıverdi, “Böyle bir sistem yok. 1 oy ile seçilirse bütün yargıyı ben belirleyeceğim, bakanları istediğim gibi seçerim diyor. Öyle bir yetki istiyor ki 8 yüz milyon bütçeyi tek başına yöneteceğim kimse hesap soramayacak, istediğim kurumu açıp kapatacağım diyecek. Bu bir Anayasa değil O’na yasadır. Türkiye’de ilk defa kişiye özel bir Anayasa çıkarılıyor çünkü. Evet’lerin ülkemize bomba olarak dönememesi için herkese anlatacağız. Bu zulme dur demek bizim elimizde. Meşru ve haklı olan biziz buna yürekten inanın. Kuvvetler ayrılığı getiriyoruz dediler ama yalan tek bir kişiye bağlıyorlar. Bu yetki kimseye verilemez. Biz ülkenin bölünmesine karşıyız. Millet iradesini çiğneyen bir anayasadan bahsediyoruz. Bu bir genel seçim yarışı değil. Bu referandum da geleceğimizi oylayacağız” açıklamalarında bulundu.
Üyelerin istek ve temennilerinin de dinlendiğini toplantıda konuşan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, ülkenin kaderini belirleyecek olan referandum için “Köprüden önce son çıkıştayız.” yorumunu yaptı. Referandumla oylanacak olan Başkanlık Sistemi’nin ‘dayatma’ olduğunu vurgulayan Sarıbal, “Eğer şimdi ‘Hayır’ demezsek zaten bir daha sormayacaklar.” ifadesini kullandı.
CHP İl Başkanı Şadi Özdemir ise, üyelerinden referandum sürecinde sakin ve itidalli bir kampanya yürütmelerini istedi. Özdemir, “Kimseyi kırmadan ‘neden hayır diyeceğimizi’ halka anlatmalıyız. Karacabey neye nasıl yanıt vereceğini çok iyi bilir. Halkımıza inanıyoruz ve halkın kararına saygı duyuyoruz. Ülke genelinde bizlere dayatılan bu sisteme milletimizin ‘Hayır’ diyeceğine yürekten inanıyoruz.” diye konuştu.
Öte yandan toplantıda söz almak isteyen tüm üyeler kürsüye çıkarak istek ve beklentilerini yanı sıra partileri ve referandum süreci hakkında söz aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.