Erol’un hedefi: yüzde 70 ‘EVET’

Adalet ve Kalkınma Partisi Karacabey İlçe Teşkilatı, Danışma Meclis Toplantısı’nı Ticaret Borsası’nda yoğun katılımla gerçekleştirdi.
İlçe Başkanlığı’nın yaptığı Genişletilmiş Danışma Meclis Toplantısı’nın ana konusu ‘Referandum” oldu. Referandumda yüzde 70’lerin üzerinde bir “EVET” hedefi belirlendi.
AK Parti İlçe Danışma Meclis Toplantısı’na; İl Başkan Vekili Alpaslan Yıldız, AK Parti Bursa Milletvekili, Anayasa Komisyonu ve Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Zekeriya Birkan, İl Yöneticisi ve Karacabey Koordinatörleri Beyhan Alaşar Göcen ve Zahide Arı, AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, S.S. Balıkesir-Bursa Pancar Ekicileri Kooperatifleri Birliği Başkanı Hasan Karahasanoğlu, Kızılay Karacabey Şubesi Başkanı Ahmet Kırmızı, AK Parti teşkilatlarının tüm üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile muhtarlar katıldı.
AK Parti İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Pullu başkanlığındaki Divan Heyeti’nde; İlçe Yöneticileri Hakan Ayşavkı ve Özer Kuzu, Belediye Meclis Üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Hamiyet Özenli ile Gençlik Kolları Başkanı Yakup Can yer aldı.
AK Parti’nin faaliyetlerinin anlatıldığı slayt sunumuyla start alan programın açılış konuşmasını AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol gerçekleştirdi.
“Referandumda Karacabey’den çok büyük destek gelecek”
Referandumda Karacabey ve ülke genelinde yüzde 70’lerin üzerinde bir “EVET” hedeflediklerini vurgulayan AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol, teşkilat olarak sahaya indiklerini söyledi.
Aralık ayında Teşkilat Performans Sistemi’nde 17 ilçe arasından Karacabey AK Parti Teşkilatı’nın birinci olduğuna vurgu yapan Erol, “MHP’nin de destek verdiği anayasa değişikliği teklifi onaylanarak Cumhurbaşkanımıza Referanduma gidilmesi için iletildi. 15 Temmuz’u unutmuyoruz. Hain FETÖ’cülerin bir sürü dış güçlerle olan bağlantılarından dolayı ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar sürekli devam ediyor. Bu yüzden ekonomik olarak da bölge ve ülke sıkıntı içinde. İnanıyoruz ki Nisan ayından sonra milletimizin de ferasetiyle çok ciddi bir oranla, yüzde 70’lerin üzerinde bir “EVET” ile, ülkemiz geleceğe güçlü adımlar atmaya başlayacak ve her şey güllük gülistanlık olacaktır. Nasıl Nisan bahar ayının başlangıcıysa, bence de Türkiye’nin yeniden dirilişi, yeniden baharı Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’la gerçekleşecektir. Bizler teşkilat olarak üzerimize düşen görevi yapmaktayız. Belediyemiz de aynı şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Sayın Belediye Başkanımıza, ekibine özverili ve başarılı performanslarından dolayı teşekkür ediyorum. Belediye çalışmalarını yaparken bizde teşkilat olarak yapmamız gereken işlere odaklanıyoruz. Bize verilen direktiflerle sahaya ön çalışma olarak inmiş bulunmaktayız. Sandık çalışmalarında görev yapan arkadaşlarıma, özverili çalışmalarıyla onlara destek veren sandık ve mahalle başkanlarına, yönetim kurulunda bulunan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. 85 mahallemiz ve 206 sandığımız var. Sandık çalışmalarımız sona erdi. Bu seçimde çok daha büyük vites yükselterek çalışacağız. Çünkü bu Türkiye’nin geleceği adına yapılacak bir seçim olacak. En üst merdivene çıkmak için 15 senedir yapılan bir mücadele var. Bu mücadeleye katkı koyan ve kuruluşundan bugüne kadar AK Parti için emek harcayan bütün herkese de teşekkür ediyoruz. Seçime hazırız. Start verildiği anda halkımızın önüne ineceğiz. Geleceğimiz için bu seçim çok önem arz ediyor. Aralık ayında Teşkilat Performans Sistemi’nde 17 ilçe arasından Karacabey AK Parti teşkilatı birinci oldu. Çalışmayınca sonucu olmuyor, çalışınca da birinci olunuyor. Anketlerde Belediyemiz yüzde 65,5, İlçe Teşkilatımız yüzde 55 sonuç almıştır. Bunlar gurur verici. Karacabey yavaş yavaş kalkınıyor. İyi yolda olduğumuza inanıyoruz. Yeni göreve gelen Kadın Kolları ve Gençlik Kolları yönetimine de hayırlı, uğurlu olsun diliyorum. Çok zorlu bir görev öncesinde yeni bir enerji ve sinerjiyle teşkilatlarımız hareket halindedir. Bu bağlamda seçimde Karacabey’den çok büyük bir desteğin geleceğine inanıyorum” dedi.
Erol konuşmasının ardından en çok üye yapan Adem Coşkun ile özverili çalışmalarından dolayı Hasan Demir’i teşekkür plaketi vererek onurlandırdı.
“Karacabey’de AK Parti yükselme dönemindedir”
Erol’un ardından konuşan Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan göreve geldiğinden bu güne 3T ve 3D sloganıyla yola çıktıklarını ifade ederek, Tarım, Turizm ve Teknolojide yapılan yatırımları ve Doğum, Defin ve Düğünle halkla bütünleşildiğine vurgu yaptı. ‘Ulaşılan değil ulaşan Başkan olacağız’ diyerek her platformda olmaya devam edeceğini söyleyen Özkan, “Göreve geldiğimizde “Üçlü olsun, güçlü olsun” demiştik ve üç koldan Karacabey’i kalkındırmaya devam ediyoruz. Karacabey Devlet Hastanemiz hükümetimiz tarafından yapıldı. İstanbul-İzmir otoyolumuzun çalışmaları yapılırken diğer taraftan Çanakkale Köprüsü Karacabey’imize ayrı bir değer katacaktır. Büyükşehir’in 170 trilyonluk yatırımıyla Karacabey’de geleceğin 50 yılına hitap edecek bir alt yapı hamlesi başlatıldı. Karacabey artık sağlıklı borulardan su içecek. Büyükşehir’in Yeniköy’le ilgili Sahil Projesi ise Karacabey’e kazandıracağı vizyon projelerden biridir. Büyükşehir Belediye Başkanımız Recep Altepe, Ovahamidye Mahallesi Kantar açılışında geldiğinde ilçede yapılacak yatırımları yerinde tespit etme imkânı buldu. Büyükşehir tarafından Esentepe’ye Aş Evi ve Barınma Merkezi, Atatürk Parkı’na Kültür Merkezi kazandırılacak ve 2 No’lu Mezarlığa Gasilhane yapılacaktır. Karacabey Belediyesi olarak göreve başladığımız andan itibaren nerede bir sıkıntı ve ihtiyaç varsa imkânları zorlayarak bunları en güzel bir biçimde gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Bir taraftan açılışlar, imalatlar bir taraftan da proje hazırlıkları içindeyiz” diye konuştu.
Özkan konuşmasına 2017-2018 yıllarında hayata geçirilecek yatırım projelerini anlatan bir sunum ile devam etti.
Konuşmasının son bölümünde Referandum sürecine de değinen Özkan, “15 Temmuz gecesi Karacabeyliler olarak güzel bir imtihan verdik ve önümüzde bir imtihanımız daha var. O da Referandum imtihanı. Sandıktan güçlü çıkabilmek için aynı aşkla, birlik ve beraberlik ruhuyla hareket etmemiz gerekiyor. Bunu gerçekleştirdiğimiz zaman Karacabeyliler olarak özlenen tabloyu, özlenen sonuçları yakalayacağız. Karacabey’de artık AK Parti duraklama, gerileme dönemlerini bir tarafa bırakarak yükselme dönemine girmiştir. Karacabey, AK Parti’yi güçlü bir şekilde desteklemektedir. AK Parti’nin kendinden başka rakibi yok. Biz bir olunca, anket formlarında gördüğümüz neticeleri sandıkta da görürüz” ifadelerine yer verdi.
“Ülkedeki çift başlılık kalkacak”
Yeni anayasa ve Başkanlık sistemi ile ilgili dikkat çeken bilgiler veren AK Parti Bursa Milletvekili Zekeriya Birkan, geçmişteki referandumları, 1961 ve 1982 Anayasasının darbecilerin yapmış olduğu anayasa olduğunu belirterek, iktidara kim gelirse gelsin hep ipler bizim elimizde olsun amacındaydılar” vurgusunda bulundu.
Birkan konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, taşları yerli yerine koyalım dedi ve taşın altına eline koyarak, anayasa değişikliğinin yolunu açtı. Türkiye’de ne zaman bir kriz çıksa MHP her zaman bu krizin aşılmasında öncülük yaptı. 2007 yılında da MHP meclise girerek Abdullah Gül’ün Cumhurbaşkanı seçilmesinin önünü açtı. Bugün de Türkiye’de istikrarın, büyümenin, kalkınmanın ve refahın önünün açan bu anayasa değişikliğini de destekleyen MHP bunu da sağlamış oldu. Anayasa değişikliğinde ne gelecek? Artık bundan sonra hiç kimse, hiçbir cuntacı, darbeci, mahkeme, şu ya da bu zenginler kulübü bu ülkeyi kimin yöneteceğine karar veremeyecek. Bundan sonra bu ülkeyi kimin yöneteceğini halk belirleyecek. 80 milyon vatandaşımız, milletimiz ve milli irademiz karar verecek. Anayasa değişikliğinin temeli budur. Artık biz yürütmeyi doğrudan ve yüzde 50’yi aşan çoğunlukla seçeceğiz. Seçtiğimiz yürütme 5 yıl görevde kalacak. Hiç kimseyle koalisyon kurulmayacak. Parlamento yetkisinden, gücünden hiçbir şey kaybetmeyecek. Gensoru niye kalktı diye soruluyor. Parlamento kendisi seçtiği hükümeti gensoruyla düşürebilir. Parlamento kendisi seçmediği, yetki vermediği hükümeti düşüremez. Kim düşürür, halk düşürür. Parlamento devletin ve yasamanın görevini yapacak. İlk defa Türkiye’de anayasa değişikliğiyle taşlar yerine oturacak. Ülkeyi 5 yıl kimin yöneteceği ve yasaları kimin çıkaracağı belli olacak. Başbakanlık kalkıyor. Başbakanlıkla, Cumhurbaşkanlığı birleşiyor. Yani ülkedeki çift başlılık sona erecek. Pazar günü seçimi yaptığımızda, ertesi gün ülkeyi Ahmet mi yönetecek, yok koalisyon mu kurulacak bunlar artık tarihe gömülecek. Pazartesi günü 5 yıl süreyle ülkeyi kimin yöneteceği belli olacak. Anayasa değişikliği, istikrarımız ve geleceğimizin aydınlığı açısından çok önemli. Bütün dünyanın gözü çok uzun zamandan beri Türkiye’de. Niye? Ne zaman biz kavga yapmazsak, iş barışı sağlarsak, ne zaman ekonomimiz büyüse birileri bir şekilde müdahale ediyor. Teröristler terörle, ekonomik olarak spekülatörler, mark ve dolar üzerinden müdahale ediyor. Şimdi en son baktılar ki AK Partiyi bütün müdahalelere karşın durdurmak mümkün değil, bizzat alçakların eline kendi silahlarımızı vererek darbe ile müdahale etmeye kalktılar. Halkımız onu da engelledi. Şu anda geldiğimiz nokta itibariyle geleceğimizin önünü Referandumla açıyoruz. Artık mühürler sizde. Herkesin gözü de Referandumda. Eğer bu Referandumda “EVET” çıkarsa, bundan sonra Türkiye’de artık hükümet krizi yok. 5 sene boyunca herkes işine gücüne bakacak. Seçilecek olan Cumhurbaşkanı yüzde 50 üzerinde oy almak zorunda. Bu ülkeyi izleyenlere bu referandumda dersini vereceğiz. Referandumda MHP tabanıyla birlikte hareket ediyoruz. Ama benim beklentim şu. MHP’nin desteği önemli. Ama biz kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz. Bu referandumdaki “EVET”i AK Partililer ve Karacabey Teşkilatı olarak biz sağlayacağız. Yüzde 51’i biz teşkilat olarak başaracağız.”
“Türkiye sapasağlam, dimdik ayakta”
Toplantıda son olarak konuşan İl Başkan Vekili Alpaslan Yıldız, son 15 yılda AK Parti ile birlikte Türkiye’nin çok güçlendiğini vurguladı. Bu yükselen güce karşılık Türkiye üzerindeki oyunların her geçen gün arttığına dikkat çeken Yıldız, “15 yıllık süreç içerisinde, 2002’den sonra AK Parti’nin marka olarak Türkiye’nin dağına, taşına her yerine yazılmasıyla bu lobiler rahatsız oldular. Türkiye’nin üzerine gelindiği kadar bir başka Avrupa ülkesinin üzerine gidilseydi PKK’sı, FETÖ’sü bütün terör örgütleri, lobileri ile emin olun o Avrupa ülkesi paramparça olurdu. Ama çok şükür Türkiye sapasağlam, dimdik ayakta. Çünkü onların karşısında korkak ve yılgın siyasetçi profili yok. Onların karşısında millet sevdalısı, adam gibi adam Recep Tayyip Erdoğan var. İşte bu yüzden bütün dünya bir araya gelse, Türk Milleti’ni yenemeyecek. Önümüzdeki referandum sürecinde görevimiz, sandıklarımızda, mahallerimizde gerekli çalışmaları yaparak en iyi sonucu almak olacak. Karacabey’deki sandık çalışmalarının büyük başarıyla yapılmış olmasının memnuniyeti içindeyiz. Teşkilat olarak görevlerimizin hakkını vermek zorundayız. Danışma toplantılarımızın bir faydası da bu istişarenin oluşmasıdır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.