Karacabey’e müjdeli haberler

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ile başta Karacabey olmak üzere; tüm Güney Marmara çiftçilerinin sorun ve talepleri hakkında görüşmelerde bulunan Başkan Ali Özkan’ın, müjdeli haberlerle ilçeye döndüğü kaydedildi.
Bakan Çelik ile oldukça samimi ve sıcak bir atmosferde gerçekleştirilen görüşmede, Karacabey Karasu Mahallesi’nde start alacak Tarım AVM konusunun masaya yatırıldığı ve Başkan Ali Özkan’ın sunduğu Tarım AVM projesine, Bakan Çelik’in yakın ilgi göstererek mutlaka gerçekleştirilmesi adına her türlü desteği sunmaya hazır olduğu açıklandı.
Hayvan üreticileri şehir dışına taşınıyor
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ın Bakan Çelik ile görüşmesinde ikinci olarak, Karacabey’in kenar mahallelerinde yapılan hayvan üretimlerinin şehir dışına taşınması konusu masaya yatırıldı.
Şehir içindeki yaşam kalitesini de yakından ilgilendiren bu önemli konunun çözümüne ilişkin, Başkan Ali Özkan tarafından bu tarz işletmelerin, Parçaboyu Merası’nın belirlenecek bir bölümüne taşınması konusunun da çözüme kavuşturulduğu bilgisi verildi. Ayrıca bu alanın hemen yanına, büyük bir Hayvan Pazarı kurulmasının da planlandığı ifade edildi.
Susurluk Şeker Fabrikası da gündeme getirildi
Toplantının diğer önemli bir konusu da Başta Karacabey olmak üzere, tüm Güney Marmara bölgesi tarım ve hayvancılığını yakından ilgilendiren Susurluk Şeker Fabrikası’nın tekrar faaliyete geçirilmesi konusu oldu.
Geçtiğimiz hafta, Şeker Fabrikaları Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirdiği toplantı ve son gelişmeler hakkında Bakan Çelik’e detaylı bilgi sunan Başkan Ali Özkan, şeker fabrikasının tekrar faaliyete geçirilmesi konusunun önemine vurgu yaparken, Bakan Çelik’te konunun hayati değere sahip olduğunu ve titizlikle takip edildiğini kaydetti.
Tarım ve Hayvancılık konusunda özlenen başarıya ulaşılacak

Oldukça verimli geçen görüşmede Belediye Başkanı Ali Özkan; Karacabey-Mustafakemalpaşa asfaltının 7. kilometresinde, Karacabey Belediyesi’nce projelendirilen TİGEM’e ait Kabaağaçlar mevkiindeki Agro Turizm Alanı’nın bölgeye kazandırılması adına, Bakan Çelik’e sunduğu katkı için minnettar olduklarını da ifade etti.
Tarım Bakanı Faruk Çelik’te ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Tarım ve Hayvancılık konusunda geçmişten bu yana oldukça önemli yapısal sorunların bulunduğunu belirtirken, bunların çözülmesi noktasında kararlı olduğuna ve özlenen başarıya da mutlaka ulaşılacağına vurgu yaptı.
Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan, ilçe halkı için büyük öneme sahip projelere verdiği tüm destekler için Bakan Çelik’e teşekkür ve minnettarlığını dile getirirken, kendisine milli birlik ve birliğimizin sembolü Türk Bayrağı ile Karacabey Boğazı’nın eşsiz güzelliklerinin yer aldığı fotoğraftan oluşan bir tablo da hediye etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.