“Üçlü, beşli olmasına gerek yok”

Başkan Koç, ‘İktidar partisinden olmayan belediyeler hizmet veremez’ söylemleriyle vatandaşın kandırılmaya çalışıldığını söyledi!

Karacabey Belediye Başkanı ve yeni dönem Demokrat Parti Belediye Başkan Adayı Ergün Koç, köy ziyaretlerini sürdürdü.
Orhaniye, Gölkıyı, Hürriyet, Muratlı, Çamlıca ve İnkaya köylüleriyle buluşan Başkan Koç, ‘İktidar partisinden olmayan belediyeler hizmet veremez’ söylemleriyle vatandaşın kandırılmaya çalışıldığını dile getirdi. Söylemleri ortaya atanlara doğalgaz örneğini vererek göndermede bulunan Başkan Koç, “Biz hangi kapıyı, nasıl çalacağımızı biliriz. Hiç kimse, ‘İktidar partisinden olmayan hizmet veremez’ diye düşünmesin” şeklinde konuştu.
Pazar gününe 5 köy ziyareti sığdıran Başkan Koç’a, DP İlçe Başkanı Cem Tiryakioğlu, meclis üyesi adayları ve partililer eşlik etti.
İlçede ve köylerde bazı söylemlerle oyların korkuyla çalınmaya çalışıldığını dile getiren Başkan Koç, “Bazıları çıkmış, ‘Ey Karacabeyliler, bize oy vermezseniz Karacabey’e bir şey yapamazlar’ diyor. ‘Ama bize oy verirseniz çok güzel şeyler olur, bakın Bursa Büyükşehir Başkanı bizden, milletvekili bizden’ gibi söylemlerle milletin kafasını karıştırıyorlar. Sevgili Karacabeyliler, sakın bu laflara itimat etmeyiniz. Adayınız, tek olsun, ama sizin olsun. Bu zamana kadar üçlü, beşli olmasına gerek kalmamıştır, bundan sonrada kalmayacaktır. Bizler 10 yıldır iktidar partisinde miydik? Elbette hayır. Peki, bu zamana kadar nasıl yaptık bu işleri? Doğalgaz gibi bürokratik yoğunlukla hallolan bir işi 14 ayda Karacabey’e kazandırdık. Bu hizmeti bu kadar kısa sürede başaran tek belediye olduk. Bugün Mustafakemalpaşa ve Susurluk belediyelerine de doğalgazın gelmesinin öncüsü olduk. Bizim sayemizde onlarda doğalgazdan nasiplendi. Dönemin Susurluk Belediye Başkanı ilçemizde gerçekleşen doğalgaz açılış töreninde, ‘Biz iktidar partisindeyken (AK Parti) yıllarca uğraştık. Ancak doğalgazı Susurluk’a getirememiştik. Ergün Koç bu işi iktidarda olmayan bir partinin mensubu iken yaptı. Bizde Susurluk olarak kendisine minnettarız’ ifadelerine yer vermişti. Halkımız hiç merak etmesin. Biz Ankara başta olmak üzere Türkiye’nin her yerinde çalacak bir kapı buluruz. O kapının nasıl çalınması gerektiğini de iyi biliyoruz” dedi.
Koç’a yoğun ilgi gösteren köylüler, Büyükşehir yasasıyla köy muhtarlığına ait hiçbir şey kalmamasından yakınarak “Meralarımızı talan etmeye başladılar. Şimdi ise Büyükşehir yasasıyla elimizdekileri alıyorlar. Tarım zaten 10 yıldır felç” şeklinde konuşarak destek sözü verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.