Üç maymunu oynamasınlar!

Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe ile Mustafakemalpaşa’lı AKP Bursa Milletvekili Ali Koyuncu arasındaki siyasi polemik sürüyor. Mustafakemalpaşa’da partisinin düzenlediği iftar yemeğine katılan AKP Milletvekili Ali Koyuncu’yu topa tutan Anap İl Başkanı Ahmet Kömbe, “Algılama yeteneğinden yoksun bir vekille karşı karşıyayız. “ diyerek tartışmaya yeni bir boyut getirdi.
“Hayvan bakacak dama, siyaset yapacak meydana çıksın.” diyerek tartışmanın fitilini ateşleyen Kömbe, Ali Koyuncu’nun AKP’nin Mustafakemalpaşa ve Karacabey’deki kongrelerinde yaptığı konuşmalarda, kendisini hedef aldığını belirterek; “Bundan sonra istediğimi tercüman aracılığı ile anlatacağım. Bir milletvekilinin söyleneni anlayacak kapasitede olduğuna inanmak istiyorum.” dedi.
Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe, geçen hafta içerisinde Mustafakemalpaşa’da yaptığı konuşmanın AKP Milletvekili Ali Koyuncu tarafından çarpıtıldığını ifade etti.
Karacabey’deki AKP kongresinde de kendisini hedef alan sözlere açıklık getiren Anavatan Partisi İl Başkanı Ahmet Kömbe, “Allah hükümetinizi ve sizleri ıslah etsin” dedi.
Kömbe konuşmasına; “Ali Koyuncu’nun benim ne söylediğimi veya söylemek istediğimi algılayacak yeteneğe sahip olduğuna inanmak istiyorum. Ancak söyleneni çarpıtan ya da anlayamayan bir vekil ile karşı karşıyayız. Koyuncu demogoji yapacağına, Türkiye’nin geldiği noktaya baksın. AKP’nin dişleri dökülmeye başladı. Deniz feneri karardı.
Her şeyden önce köylümüzün, işçimizin, esnafımızın, Cumhuriyet tarihinin en kötü ekonomik dönemini yaşadığını görsünler. Köylüyü ağzına alanlar, köylünün bankalara, tüccara nasıl mahkum edildiğine baksınlar. Üç maymunu oynamasınlar. Makam ve mevkiler gidince yalnız kaldığınızı göreceksiniz. Halk kralın çıplak olduğunu fark edecek. Siyaset tarlasına ne ektiyseniz onu biçeceksiniz.
Atatürk’ün dediği gibi köylü bu milletin efendisidir. Sayın, Başbakan ve sizler ne millet ne efendi bıraktınız. Bu ülkede bırakacağınız tek şey gözyaşı, iflas ve geleceğinden kuşku duyan bir millet olacak.”
AKP Bursa milletvekili Ali Koyuncu Mustafakemalpaşa ilçe kongresinde, Anap İl başkanı Ahmet Kömbe’yi hedef alarak, ”Hayvanı olanlar, çiftçilik yapanlar, siyasete girmesin” diye konuşanlar utanmalıdır. Çiftçi ve köylü bu milletin efendisidir. Biz efendilerle siyaset yapıyoruz. Kömbe, hangi yüzle bunları söylüyor” diye eleştirmişti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.