Saadet’te saadetli günler

Karacabey Saadet ile Hamidiye Mahallesi halkı omuz omuza vererek bütünleşme derneği kurdu.
Saadet ve Hamidiye Mahalleleri Dayanışma ve Güzelleştirme Derneği adını taşıyan kuruluşun Başkanlığını Hasan Çalıbaşı üstlendi. Yönetim Kurulu’nda ise şu isimler yer aldı: Fahrettin Piroğlu, Recep Burgu, İzzet Çalıbaşı, Turgay Karakuş, Metin Bedri Kalay ve Gökhan Portakal. Dernek Başkanı Hasan Çalıbaşı, kuruluş amaçlarını anlatırken, sosyal ve kültürel ilişkileri arttırmayı, sürekli dayanışma içinde olmayı, iki mahalle halkını bir çatı altında toplayıp tek yürek olmayı amaçladıklarını söyledi. Çalıbaşı, diğer mahallelere oranla Saadet ile Hamidiye’de halkın eğitim ve gelir seviyesinin düşük olduğunu, bunun sosyal ve kültürel yaşamı etkileyerek, geleceği kararttığına vurgu yaptı.
Çalıbaşı, “Derneğimizin amacı, sosyal ve kültürel etkinlikleri yoğunlaştırmak, Karacabey halkıyla daha yoğun ilişkiler içinde olmaktır. Yoksul ailelere aş, gençlere sigortalı iş bulmak, sahipsiz cenazeleri defnetmek, toplu sünnet cemiyeti gerçekleştirmek, sokak düğünlerinin salona taşımak ve sportif faaliyetlere katılarak gençlere spor yaptırmak öncelikli hedeflerimizdir.
Bu amaçlar doğrultusunda çıktığımız yolda gece gündüz çalışırken derneğimiz için yer tahsisinde bulunan, mahallemizin yardımsever iş adamlarından Bekir Kalay’a teşekkür ederiz. Belediye Başkanı Ergün Koç ve Yazı İşleri Müdürü Tali Düzgören’e de gösterdiği yakın ilgilerinden dolayı minnettarız.
Başta, Kaymamamız Dursun Balaban, sivil toplum örgütleri, siyasi partilerin ilçe başkanları, iş adamları, fabrikalar ve esnafın vereceği maddi, manevi destekleri bekliyoruz” diye konuştu.
Çalıbaşı, “İnsanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır” sözünden yola çıkarak derneğin yaşama geçtiğini belirti ve asıl amaçlarının sürekli dışlanan iki mahalle halkına yardım etmeks olduğunu sözlerine ekledi.
Saadet Mahallesi’ndeki dernek binası önünde toplanarak Başkan Hasan Çalıbaşı’na tam destek veren mahalleli ise derneğin birlik ve beraberliği sağlaması açısından büyük faydası olacağına inanıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.