Turna balığı av yasağı bugün başlıyor

Karacabey İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü balıkçıları uyararak, bugün itibariyle Turna Balığı av yasağının başladığını duyurdu.
İlçe Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü Cemer Erken, Turna balık türlerinin avlanılmasının 15 Aralık 2015 tarihinden başlayarak, 31 Mart 2015 tarihine kadar yasak olduğunu belirtti.
Erken yaptığı yazılı basın açıklamasında, “Ülkemizde denizlerde ve İç Sulardaki su ürünleri avcılığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından, 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında hazırlanan Yönetmelik ve Tebliğ hükümleri çerçevesinde yürütülmektedir. Bu kapsamda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu ve Su Ürünleri Yönetmeliği’ne dayanarak hazırlanan ve 01/09/2012 – 31/08/2016 tarihleri arasında geçerli olan 3/1 Numaralı Ticari Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ ve 3/2 Numaralı Amatör Amaçlı Su Ürünleri Avcılığını Düzenleyen Tebliğ hükümleri gereği 15 Aralık 2015 tarihi itibariyle tüm Türkiye’de Turna Balığı av yasağı başlamaktadır. Yasak 31 Mart 2015 tarihine kadar sürecek olup, bu süre içersinde Turna Balığının avlanması, satışı, nakliyesi yasaktır” dedi.
Yasağa uymayana para cezası
Müdür Cemer Erken, “İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü olarak 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu kapsamında su ürünleri kontrolleriyle ilgili yetkilendirilmiş diğer Kurumlarla birlikte yasaklar süresince kontroller arttırılarak devam edecek olup yasak tarihler arasında Turna Balığı avcılığı, satışı ve nakliyesi yapanlar hakkında İdari Para Cezası uygulanacak olup vatandaşların kurallara uymayan kişileri İlçe Müdürlüğümüze ve ilgili diğer Kurumlara bildirmeleri halkımıza önemle duyurulur” şeklinde uyarı yaptı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.