Reytan Mestan’ın sergisine tam not

Karacabey Belediyesi’nin katkılarıyla kültür etkinlikleri kapsamında Ressam “Reytan Mestan Karma Resim Sergisi” dün Atatürk Kent Meydanı’nda sergilendi.
Davetliler ve ilçe halkının katılımıyla Karacabeylilerle buluşan Reytan Mestan’ın resim sergisine, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Belediye Başkanı Ali Özkan ve AK Parti İlçe Başkanı Murat Erol’un yanı sıra çok sayıda vatandaş ve sanatsever katıldı.
Açılış kurdelasının kesilmesinin ardından gezilen sergide, katılımcılar sanat eserlerine yoğun ilgi gösterirken, sergi sahibi Reytan Mestan, eserleri ve kullandığı teknik hakkında davetlilere ayrıntılı bilgi verdi. Aslen Karacabeyli olan ancak İnegöl’de oturan Mestan, henüz 6 yıl önce fark ettiği resim yeteneğini eğitim alarak geliştirdiğini ve bu zamana kadar 450’ye yakın tablo ürettiğini kaydetti.
Serginin açılışında konuşan Reytan Mestan, memleketi Karacabey’de ikinci kez sergi açmaktan dolayı mutlu olduğunu belirterek, açılışa katılanlara teşekkür etti.
Mestan, “12. kişisel sergimi, ilk defa kendi geliştirdiğim ‘ebru sanatının yağlı boyayla tualeye çevrilmesi’ çalışmamı Karacabey’de sanatseverlerle buluşturmak beni gururlandırıyor.” dedi.
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, “Kendi ifadesi ile ‘Ben Cin Ali bile çizemezdim’ diyen Reytan Hanım’ın aldığı eğitimle üstün seviyeye gelmesini yürekten kutluyorum.” diye konuştu.
Belediye Başkanı Ali Özkan da, “Karacabey Belediyesi olarak her alanda etkinliklerimiz devam ederken, kültürel faaliyetlerde de halkımızın yanındayız. Reytan Mestan’ı güzel eserlerinden dolayı kutluyorum. Karacabey’de eserlerini sergilemesi hepimiz için gurur vericidir. Başarılarının devamını gönülden diliyorum.” ifadesini kullandı.
Daha sonra Reytan Mestan, sergisindeki eserlerinden birini AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’e hediye etti.
Sergideki birbirinden güzel eserlerin arzu edilenler için satışa sunulacağı belirtirken, serginin Pazar gününe kadar halka açık olacağı duyuruldu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.