“Türkümüz sevgi” gecesi büyüledi!

Karacabey 14 Eylül Ortaokulu’nun geleneksel “Türkümüz Sevgi” Türk halk müziği konseri konukları mest etti.
Perşembe günü akşamı Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ni tıklım tıklım dolduran türküseverler, unutulmaz bir geceye daha tanıklık yaptı.
Konsere, Belediye Meclis Üyesi Vedat Karel, Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, Şube Müdürleri Hikmet Ulga, Medeni Buğra, Ahmet Aydın, siyasi partilerin temsilcileri, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, okul müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.
Türkü gecesinin açılış konuşmasını yapan 14 Eylül Ortaokulu Müdürü Aytek Süleyman Demir, müziğin ve sanatın, yaşamın ayrılmaz bir parçası olduğuna vurgu yaptı. Demir, “Öncelikle Müzik Öğretmenimiz Erdoğan Irmak’ın hazırladığı, 83 koca yürekli öğrencimizin seslendirdiği “Türkümüz Sevgi” adlı konserimizi onurlandıranlara teşekkür etmek istiyorum.
Altıncısını gerçekleştirdiğimiz “Türkümüz Sevgi” geceleri gelenekselleşti. Türk Halk Müziği konserinin hazırlanmasını başarıyla yürüten okulumuzun yenilikçi adımları artarak devam edecektir. Köklü bir eğitim kurumu olan okulumuzun gayretli ve azimli öğretmen kadrosu ile birlikte; öğrencilerimizi bir yandan eğitim-öğretim alanında yetiştirirken, bir yandan da çeşitli sosyal etkinliklere katılmalarını sağlamaya özen göstermekteyiz.
Bu nedenlerle birlikte olduğumuz bu akşamki güzel konserimizin hazırlanmasında emeği geçen başta Müzik Öğretmenimiz Erdoğan Irmak’ı, Müdür Yardımcımız Güray Semet’i, Türkçe Öğretmenimiz Berna Salman’ı, Beden Eğitimi Öğretmenimiz Seyhan Selağzı’nı, Fen Bilimleri Öğretmenimiz Hüseyin Fidan’ı, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Deniz Çam’ı, Bilişim Öğretmenimiz Hazal İlgar’ı, Matematik öğretmenimiz Elif Demirci’yi, Sosyal Bilgiler Öğretmenimiz Hüseyin Güngül’ü ve koroda başarıyla görev yapan minik öğrencilerimizi yürekten kutluyor, bizleri müziğe doyurdukları için kendilerine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Birbirinden güzel parçalarla türkü ziyafeti çeken 14 Eylül’ün 83 kişilik dev korosu salonu dolduran müzikseverlerden tam not aldı.
Sunuculuğunu Türkçe Öğretmeni Berna Salman’ın başarıyla yürüttüğü konsere türküseverler büyük ilgi gösterdi. Kusursuza yakın diyebileceğimiz konser iki bölümden oluştu.
Müzik Öğretmeni Erdoğan Irmak’ın profesyonelce yönettiği koroda yer alan genç yetenekler 18 türkü seslendirdi. Profesyonellere taş çıkartan miniklerimiz başarılı performanslarıyla beğeni toplarken ayakta alkışlandı.
Konser bitiminde, kulaklarının pasının silindiğini ve türkü tadının damaklarında kaldığını belirten bazı veliler, özellikle Erdoğan Bey’e teşekkür borçlu olduklarını dile getirdi. Çok duygulandığını kaydeden Erdoğan Irmak, öncelikle öğrencilere ve onlara destek veren velilere teşekkür edilmesi gerektiğini dillendirdi.
Mutlu oldukları gözlerinden okunan konukların, alkış ve övgü yağmuru ile noktalanan gecede konuşan Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Muhteşem bir konser oldu. Çok güzel bir gece geçirdik. Uzun süre emek verilerek hazırlandığı belli olan “Türkümüz Sevgi” gecesinin sahnelenmesinde emeği geçen okul yöneticilerimizi, öğretmenlerimizi, öğrencilerimizi ve velilerimizi tek tek kutluyorum” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.