Karacabeyliler Derneği’nden müzik ziyafeti

Bursa Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu’nun, Şükran Yemişçioğlu Kültür Merkezi’ndeki halk konseri göz kamaştırdı.
Türk Sanat Müziği severlerin yoğun ilgi gösterdiği konserde büyük keyif yaşayan konuklar kulaklarının pasını sildi.
Türk Sanat Müziği Severler tarafından Bursa Karacabeyliler Derneği bünyesinde 3 yıl önce kurulan koro, kısa sürede gelişti ve beğeni toplamaya başladı.
Bursa’nın tanınmış şeflerinden Rüştü Şentürk’ün önderliğini yaptığı koroda, Nüfus Müdürümüz Huriye Yalın’ında yer aldığı görüldü.
Profesyonellere taş çıkartan 40 korist birbirinden güzel şarkılarla Karacabeylilere unutulmayacak bir gece yaşattı. Alkış yağmuruna tutulan Karacabeyliler Derneği Türk Sanat Müziği Korosu izleyenlerden tam not aldı.
Karacabeyliler Derneği Başkanı Yüksel Ceylan, “Konser salonumuzun tahsisinde ve ses sistemi konusunda ücret talep edilmeden bizlere destek olan ve bizlerin Karacabeyli müzik sevenlerle buluşmasını sağlayan başta Belediye Başkanımız Sayın Ali Özkan’a ve tüm belediye çalışanlarımıza teşekkür ederiz” dedi.
Ceylan, “Çeşitli branşlarda çalışan veya emekli olmuş Türk sanat müziği sevenlerden oluşan koromuz, yurt içinde çeşitli il ve ilçelerden sonra dünyanın birçok ülkesinde de Karacabey’i, Bursa’yı ve Türkiye’yi temsilen konserler vermeye devam ediyor. İlk önce Bursa’da boy göstermeye başlayan koromuz, Kültür Bakanlığı’nın proje listesine adını yazdırmayı başardı.
Kültür Bakanlığı listesinde yer aldıktan sonra olaya daha farklı bakmaya ve işimizi daha da ciddiye almaya başladık. Ülke içinden çıkıp evrensele yelken açtık. Çünkü derneğimizin TSM Korusu, dünyanın çeşitli ülkelerinden konser teklifleri almaya başladı.
2015 yılında Kosova’da, yine 2015 yılında Makedonya’da konserler verdik. Daha sonrasında 2016 yılında Rusya Federasyonu’na bağlı Gabardino -Balkarya ülkesinde ve Saraybosna’da konserler veren koromuz, geçtiğimiz Mart ayında Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de, Flarmoniya Kraliyet Sarayı’nda gerçekleştirilen Nevruz Festivali’nde sahne aldı. Koromuz, 20 ülke arasında ülkemizin şanlı bayrağını büyük bir onurla dalgalandırırken ülkemizi en iyi şekilde temsil etti.
Çeşitli ülkelerde sahne alırken Karacabey’i bu sezonun sonuna bırakmamız bilinçlidir. Çünkü tüm eksiklerimizi tamamlayıp, ismini aldığımız Karacabeyli hemşehrilerimize en güzel konserimizi sunmak istedik. Koromuza yoğun ilgi gösteren tüm Karacabeylilere teşekkür ederiz” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.