Türklüğümüzün kıymetini bilelim!

Minik Kaymakam Burak Kaya’dan anlamlı mesajlar:

Bir günlüğüne Kaymakam olan 14 Eylül İlköğretim Okulu öğrencisi Burak Kaya, verdiği anlamlı mesajlarla günün önemine dikkat çekti. Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği tek Çocuk Bayramı olan 23 Nisan’a dikkat çeken minik Kaymakam Burak Kaya, “Türklüğümüzün kıymetini bilelim” dedi.

14 Eylül İlköğretim Okulu Müdürü Osman Genç, Türkçe Öğretmeni Hakan Cücünel ile Öğrenciler; İrem Çiçek ve Gizem Karaokur’un katıldığı devir teslim töreni görülmeye değerdi.

Tüm dünya çocuklarının gününü kutlayan İlçe Kaymakamı Dursun Balaban, “Dünyadaki tek çocuk bayramı olan 23 Nisanınız kutlu olsun. Ülkemiz, Atatürk önderliğinde çocuklara büyük önem verdiğini bu bayramla kanıtlamıştır. Sizler geleceğimizsiniz. Bu bayram aynı zamanda bir devletin ve milletin doğuşudur. Cumhuriyetimizi gençlere, ülkenin geleceğini de sizlere emanet ediyoruz. Tek yapmanız gereken çok çalışmaktır. Bu ülkenin kıymetini bilin. Geleceğe daha iyi hazırlanmanız gerekiyor. Sizlere yürekten güveniyoruz” dedi.

Ardından öğrenciler Kaymakam Balaban’a mesleğin zorlukları, yapmak isteyip de yapamadıkları, kendisini en çok neyin mutlu ettiği ve üzdüğü gibi konular sorular iletti.

Öğrencilerin sorularını içtenlikle yanıtlayan Balaban, “Her işte olduğu gibi Kaymakamlığında zorlukları mutlaka var. Ancak önemli olan bir insanın yaptığı işi sevmesidir. Kaymakam olarak en büyük arzum ilçemizin eğitim seviyesinin yükselmesidir. 6 yıldır Karacabey’deyim. İlçemizde eğitim seviyesini geçen 6 yılda güzel yerlere taşıdığımızı düşünüyorum. Tabii bu yeterli değil. Daha çok çalışmalı ve başarılarımızı katlamalıyız. O nedenle de yapmak isteyip de yapamadıklarımız çok şükür olmadı. Beni en çok mutlu edecek olay ilçemizdeki öğrencilerimizin ülke genelinde başarı elde etmesidir. En üzecek olan da yine öğrencilerimizin sıfır çektiğini öğrenmem olur” dedi.

Daha sonra koltuğu Balaban'dan devralan minik Kaymakam Burak Kaya, Karacabey'de eksik gördüğü konularda bilgiler aldı.

Öğrenciler; İrem Çiçek ve Gizem Karaokur’un başıboş gezen kedi ve köpeklere çare bulunması, ilçenin şehirleşmedeki eksikliklerinin giderilmesi, çocuklar için boş alanların arttırılması ve organik ürünlerin yer alacağı semt pazarının oluşturulması gibi konularda minik Kaymakam Burak Kaya’ya isteklerini iletti.

Karacabey’de çocukların internet kafelere çok fazla ilgi gösterdiğini dile getiren Kaymakam Burak Kaya, bu konuda denetimlerin arttırılması gerektiğini belirtti. Burak Kaya ayrıca, okul çıkışlarında güvenliğin daha fazla arttırılması gerektiğini belirtti. Minik Kaymakam, bu iki sorunla ilgili Milli Eğitim Müdürlüğü ile Emniyet Müdürlüğüne telefon açarak talimat verdi.

Türkiye’deki eğitim sisteminin geliştirilmesi gerektiğine dikkat çeken Minik Kaymakam, ezberci anlayışın ortadan kaldırılmasını istedi.

Ülke çocuklarına da anlamlı mesajlar veren Burak Kaya, “Tarih bilincimizi arttırmalıyız. Sürekli soran ve sorgulayan bir nesil olmalıyız. Kültürümüze, bayrağımıza, dilimize sahip çıkmalıyız. Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği tek bayram olan 23 Nisan’ın önemini çok iyi kavramalıyız. Dünyada çocuk bayramının kutlandığı tek ülke biziz. Bu nedenle de Türklüğümüzün kıymetini bilelim. Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun” şeklinde sözlerini noktaladı.

Ziyaret sonunda İlçe Kaymamı Dursun Balaban, verdiği güzel mesajlar nedeniyle minik Kaymakamı kutlarken, öğrencilere hediyeler takdim etti.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.