“Türkiye Okuyor” kampanyası Karacabey’de

“Türkiye Okuyor” kampanyası Karacabey’de
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül`ün önderliğinde başlatılan “Türkiye Okuyor” kampanyası Karacabey’de yaşama geçiriliyor.
Kaymakam Dursun Balaban, Türkiye’nin çağdaş bir toplum olarak eğitim ve öğretim alanında gelişme gösterdiğini, bu konuda yapılan girişimlerle toplumun eğitim ve öğretim seviyesini yükselterek sosyal ve kültürel kalkınmanın hedeflendiğini belirtti. Balaban, “Eğitim hakkı fırsatlarından yararlandırılarak okuma yazma becerisi kazanmış, okuma alışkanlığı geliştirilmiş, bilgisayarı etkin ve verimli kullanan bir toplum oluşturmak için Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül’ün önderliğinde “Türkiye Okuyor” adlı bir kampanya uygulamaya geçiyor.
Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda gerçekleştirilecek olan kampanya, kamu, özel kurumlar, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler, yerel yönetimler, görsel ile yazılı medya organları, meslek birlikleri ve halkımızın desteğiyle hedefine ulaşacağı kampanyanın tanımında belirtilmektedir” dedi.
Kampanyanın amaçlarının ülkemizde temel eğitim hakkından yararlanamamış ve okuma yazma bilmeyen yetişkinlere; okuma yazma becerisi kazandırmak olduğuna dikkat çeken Balaban, okuryazar yetişkinlere; ilköğretim düzeyinde eğitim imkanı ve fırsatları sunmak, toplumda okuma bilinci oluşturarak kitap okuma alışkanlığı geliştirmek, daha geniş toplum kesimlerine bilgisayar okuryazarlığı konusunda bilgi ve beceri kazandırmak, böylece toplumsal ve kültürel kalkınma sürecine ivme kazandırmada etkili olacağını belirtti. Balaban, kampanyanın etkin olarak yürütülmesi için ‘Karacabey Eylem Planı’nın hazırlandığı bildirildi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.