“Türkiye Cephesinde birleşelim”

Karacabey Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, partisinin Merkez Karar Kurulu Toplantısı’nda oluşturulan ““Türkiye Cephesinde birleşelim” başlıklı bildiriyi paylaştı.
Son 13 yılda bin 500’e yakın şehit verildiğini belirten Vatan Partisi İlçe Başkanı Ahmet Aygün Ata, “PKK’nın yol kesip kimlik kontrolü yapmasına, sözde mahkemeler kurmasına, haraç ve vergi toplanmasına, kışladan Türk bayrağını indirmesine karşın açılım adlı kurguyu ülkemizde uygulatan AKP, ‘Devam edeceğiz’ diyen CHP ve görmez, duymaz, konuşmaz sözüm ona milliyetçi MHP ile ülkemiz iç savaşa sürüklenmektedir” dedi.
Partisinin Merkez Karar Kurulu Toplantısı’ndan çıkan bildiriyi paylaşan Ahmet Aygün Ata, “Türk Silahlı Kuvvetlerimizin PKK ve Işid gibi bölücü ve yobaz terör örgütlerine karşı iç ve dış cephede yürüttüğü mücadele, yurdumuzun bütünlüğü, bağımsızlık ve barış için yaşamsal önemdedir. Bu savaş ‘saray savaşı’ değil ‘vatan savaşı’dır. Edirne’den Van’a kadar tüm yurttaşlarımızın yüreği Mehmetçikle birlikte çarpmaktadır. AKP-PKK ortaklığının ABD güdümündeki ‘Kürt açılımı’ barış getirmemiş, ülkemizi kanlı süreçlerin içine itmiştir. Ülkemiz, teröre karşı mücadelede yeni bir döneme girmiştir. Washington yetkililerinin de itiraf ettiği üzere PKK/PYD, ABD’nin ‘kara gücüdür.’ Bu durumda teröre karşı mücadele, ABD’nin güney sınırımızda İsrail ile birlikte sözüm ona Kürt Koridoru açma girişimine karşı mücadele iç içe geçmiştir. İncirlik üssünün açılması başta olmak üzere ABD’ye verilen her olanak, bölücü terörün güçlendirilmesinden başka bir şey değildir.
Artık apaçık ortaya çıkmıştır ki; ABD’nin güney komşularımıza karşı 25 yıldır yürüttüğü savaş ve yıkıcılık, Türkiyemizin toprak bütünlüğünü ve bağımsızlığını hedef almaktadır. Bu durumda Suriye, İran, Irak, Azerbaycan ve Lübnan ile güvenlik ve ekonomik çalışma amacıyla işbirliği yapmak, bölücü ve yobaz terörüne karşı kalıcı başarı için koşuldur. Vatan Partisi, Batı Asya Birliği’ni harekete geçirmek amacıyla yürüttüğü çalışmaları başarıyla sürdürmekte ve ulusumuzun değerlendirmesine sunmaktadır. ABD ve İsrail’in stratejik piyonu bölücü teröre karşı mücadeleyi kesin sonuca ulaştırmak için devletin ve ulusun bütün olanaklarını seferber etmek, bugün yakıcı ulusal bir görevdir. Bu amaçla başta Güneydoğu bölgemizde yaşayan insanlarımızın can ve mal güvenliğini sağlamak ulusal birliğimiz için önceliklidir.
Hepimiz Türk ulusuyuz. Vatan Partisi olarak bütün siyasi partileri hiç bir ayrım gözetmeksizin bölücü teröre karşı Türkiye Cephesinde birleşmeye çağırıyoruz. Bütün dünya bilmelidir ki; Cumhuriyetimizi yıkacak ve yurdumuzu bölecek bir güç tanımıyoruz. Türkiye’nin bölücü teröre ve arkasındaki sömürgeci devletlere karşı tarihi mücadelesi başlamıştır. Bu mücadelenin bütün ulusumuzu birleştirmesi, daha tutarlı program ve siyasetlerle yürütülmesi herkesin görevidir. Kesin başarı için, bu topraklarda yaşayan her yurttaş ve her örgüt sorumludur. Türk Ulusu olarak bu zorlu süreçten büyük kararla çıkacağız. Cumhuriyetimizi ve halkımızı yeniden Atatürk devrimi temelinde örgütleyeceğiz.
Yurdumuzu bütünleştirecek ve üretim ekonomisini kuracak bir Ulusal Hükümet, ülkemizin ufkundadır. Vatan Partisi, Ulusal Hükümette sorumluluk ve görev üstlenerek ulusumuzun bağımsızlık ve demokrasi davasına hizmet etmeye hazırdır. Hiç bir güç, Türk Ulusunun bağımsız ve özgür yaşama kararı kadar güçlü değildir” ifadelerine yer verdi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.