Türkbükü’nde de Kürtbükünde de yok…

AKP iktidarının 12 yıldır kararlı bir şekilde yaptığı işlerden biri de, Cumhuriyetin eğitim sistemini yok etmek.
Bu ders yılı başında nihayet bu hedeflerine ulaştılar. Ortada ne okul kaldı, ne müdür, ne öğretmen ne de sistem. Ülke genelinde bu işi cemaatlerle ve iktidar yanlısı sendika ile el ele vererek yaparken, Güneydoğuda da PKK aracılığı ile yaptılar.
Yüz binlerce öğretmen adayı mezun olup ataması yapılmazken, okullarımızda da yüz binlerce de öğretmen açığı var. AKP iktidarı bu açığı imam kadrosundan kapatmak istiyor. Çok kısa süre önce 8 bine yakın okul müdürü görevden alındı. Şimdi öğretmen olarak görev yapacakları yerleri bile yok. Okullar ise müdürsüz, idarecisiz. Kadro fazlası diye görevden alınan öğretmenler nedeniyle 4 sınıfı birden okutan öğretmenler varken, Gökçeada’da öğrencisiz okula öğretmen atanıyor.
Yüz yıla yakın geçmişi olan okullar imam okuluna çevriliyor. Ancak okutacak öğrenci bulma sorununu aşamıyorlar. Liseye başlayacak öğrenciler 100 Km uzaktaki okullara kayıt ediliyor. Okullarda hizmetli denen kadro artık unutuldu. Veliler kendi aralarında para toplayarak ya da nöbet usulü temizlik yapıyorlar. Parasızlıktan okulların boya ve badanası yapılamadı. Bazı okullara boya verildi. Ancak boya işçiliği boyanın kendisinden daha pahalı olduğu için uygulanamadı.
Güneydoğuda ise tablo daha vahim. AKP’nin ve ona ayak uyduran muhalefet partilerinin açılım politikalarından cesaret alan PKK Kürtçe eğitim veren 3 okul açtı. Kamuoyu baskısı nedeniyle bu okulların kapısına mühür vuruldu. Her ne kadar İçişleri Bakanı bu okulların hile yoluyla nasıl açılacağına ilişkin tüyolar verdiyse de PKK bu tüyolarla hareket edeceğine dediğim dedik diyerek karşı eyleme geçti ve 30 okulu yaktı.
Yakılan okulların dışında sayısız okulda da baskı ve korku nedeniyle eğitim ve öğretim yapılamaz oldu. Uzun sözün kısası artık açıkça özerklik istenen ve Kürt yurttaşlarımızın daha yaygın yaşadığı bölgelerde eğitim başlamadan bitti ve çocuklarımız cehaletin kucağına itildi.
Özetle: Kürtbükünde eğitim yok.
Peki ya jet sosyetenin gözde tatil cenneti Türkbükü’nde durum ne?
Magazin basını denen gazetelerin haberlerine bakarsanız ülkenin jet sosyetesi ve zenginleri yurt dışına gitmezlerse tatillerini Bodrum ilçemizin bu güzel körfezinde geçiriyor. Bu nedenle bu güzel beldeye Fransızlardan özenerek St Tropez de diyorlar Bu tatil beldesinde evlerin milyon dolarlarla el değiştirdiği, birkaç kişinin basit bir çay keyfi için bir asgari ücret ödediği söyleniyor.
Buraya sadece tatilciler geldiği için ortalıkta pek çocuk görünmüyor. Ne var ki tatilcilere hizmet verem emekçilerin, otel görevlilerinin site bekçilerinin çocukları var. Bunların sayısı şimdilik 80. 13 kadar da ana sınıfı öğrencisi var. Türkbükü’ndeki İlkokulun bir müdürü var. Ancak çocuklara eğitim verecek öğretmen yok. Müdür derslere girse 80 çocuğu alacak sınıf da yok. Bu çocuklara aynı anda eğitim vermenin olanağı da yok.
Okulun ders araç ve gereci ile diğer demirbaşları açısından da hali içler acısı. Ana sınıfında ise çocukları eğitecek hiçbir malzeme yok. öğretmensizlik nedeniyle eğitim başlayamadığı gibi aileleri tarafından okula hiç gönderilmeyen çocuk olduğu da söylentiler arasında.
Daha vahim iddia ise okul arsasının çok kıymetli bir alanda olduğu ve okulun bir şekilde kapanması sağlanırsa arsasının birilerine ayarlanacağı.
Eğitim açısından Türkiye’nin Güneydoğusunda ve Güneybatısın da durum böyle.
Yani Türkbükü’nde de Kürtbükünde de eğitim yok.
Türkiye’nin geleceği yok ediliyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.