Türk Traktörden KMTAL’ye İstihdam ve Staj Desteği

Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü ile Koç Holding iştiraki olan Türk Traktör firması arasında imzalanan staj ve istihdama yönelik protokoller Karacabey’de de uygulanmaya başladı. Türk Traktör’den Karacabey Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne istihdam ve staj desteği sağlandı.
MTAL Okul Müdürü Hikmet Tetik konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada; “Protokol kapsamında okulumuz Motorlu Araçlar Teknolojisi alanından 19 öğrencimizin katıldığı mülakat sonucu seçilen 2 öğrencimiz Türk Traktöre ait servislerde staj uygulamasını gerçekleştirdikten sonra istihdam edileceklerdir.
Daha önce KOÇ Vakfı tarafından yürütülen “Meslek Lisesi Memleket Meselesi Projesinde” başarı ile yer alan okulumuz Türk Traktör tarafından yürütülen bu projeye de dahil edilerek nitelikli Mesleki ve Teknik Eğitim verme vizyonunu paydaşlarının desteğiyle geliştirmeye devam edecektir” dedi.
Bu kapsamda İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Dingin, “Protokolün uygulanması aşamasında istihdam sağlanması için çaba gösteren başta Okul Yönetimimiz ve ilgili firma olmak üzere tüm paydaşları tebrik ediyorum” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.