Türk tarımı çöküyor

Karacabey MHP İlçe Başkanı İsmail Tezcan, AKP’nin dışa bağımlı politika izlemesi nedeniyle Türk tarımının çok küçüldüğünü belirtti.
Tezcan, İnsanların doğal olarak beslenme ihtiyacı duyduğunu, bunun da tarımsal ürünlerle karşılandığını dile getirdi. Yüksek maliyetler nedeniyle üretemeyen çiftçinin, iç politikada dengeleri bozduğunu ileri süren Tezcan, “İnsanın ayakta kalması için mutlaka beslenmesi gerekir. Bu tüm ihtiyaç ihtiyaçlardan önce gelir. İnsanoğlunun beslenmesinin tek yolu da yiyecek, içecek üretmek ve karnını doyurmaktır. İnsanlar hem etobur, hem de ot oburdur. Ya bitkisel kaynaktan yada hayvansal kaynaktan gıdalarını almak zorundadır. Dünyada hem bitkisel hem de hayvansal gıdaların çoğunu gelişmiş ülkeler temin etmektedir. Küçücük bir Hollanda’nın bir yıldaki inek, süt ve peynir üretimi koskoca Türkiye’den daha çoktur. Kaldı ki buğday, üzüm ve meyve üretimi de hem Amerika’da ve hem de Avrupa’da dünyanın diğer ülkelerinden fazladır. Bunun sebebi, bu ülkelerin tarım üretimindeki, teknoloji, makineleşme ve bilimsel tekniklerdir. Bu ülkeler hem kendi karınlarını doyuruyor, hem de diğer ülkelere satarak zengin oluyor. İleri ülkeler, gelişmekte olan memleketlere yardım etmiyorlar. Bu ülkelerin gelişmesine ve karınlarını doyurmasına müsaade etmiyorlar. Çünkü bu ülkelere mal satıyorlar. Bu ülkelerin, özellikle Afrika’daki İslam ülkelerinin yönetimi batılıların elindedir. Kukla hükümetlerle oraları yönetirler. Bu ülkelerdeki açlık, sefalet, fitne, fesat, iç karışıklık, savaşlar ve ekonomik krizler asla bitmez. Tabii ki Türkiye de bu kapsamda değerlendirilmelidir. PKK fitnesinin sebebini düşünürseniz, durumu daha iyi kavrarsınız. Böyle olunca da geri kalmış ülkeler hiçbir zaman iflah olmaz. Bu yüzden de karınlarını doyuracak bir tarım ve sanayi üretimi olamaz.
Türkiye Cumhuriyeti büyük bir ülkedir. Onun tarımın her türünü yapacak, toprakları ve yerleri vardır. İsterse, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta, balıkçılıkta, tavukçulukta, ekili tarımda, dünyanın en çok üreten ülkesi olabilir. Hububat, yani buğday, arpa, bakliyat, mercimek ve fasulye dünyaya yetecek kadar üretilebilir. Ziraat odaları birliği bas, bas bağırıyor: “Türkiye’de tarım üretimi durma noktasına geldi, karnımızı doyuramayacak duruma geldik”.
Bu kadar geniş arazide, bu kadar imkan içinde, eğer Türkiye buğdayı bile dışarıdan alacak duruma gelmişse vay bu memleketin haline. Türkiye karnını doyurmak için başka ülkelere el açacak duruma geldi. Hayvancılık, Tavukçuluk ve diğer tarım üretimleri de maalesef çok kötü durumdadır. Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki, Türkiye’de tarım üretimi için tehlike çanları çalmakta, bu hükümetin dışa bağımlı politikaları, tarım dahil her sektörü bunalıma sürüklemiştir. Türkiye aş, iş ve ekmek için dilenmek zorunda kalmaktadır. Hep borçla çevrilen bu ekonomiye bir de politik yatırım için halka rüşvet dağıtılması Türkiye’nin geleceğini karartmaktadır” diye konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.