Türk milleti için kanımızı seve seve veririz!

 

Bursa Ülkü Ocakları’nın Kızılay ile ortaklaşa yürüttüğü, “19 Mayıs’a 1919 Kan” kampanyasının Karacabey ayağı büyük ilgi görüyor. 01 Mayıs’ta start alan kampanya bugün de devam edecek.

Kampanyanın ilk gününde 139 ünite kan toplandığını belirten Kızılay yetkilileri, bunun Karacabey’de en iyi günlük rekor olduğunu kaydetti. Dün de 100’e yakın kan toplandığını ifade eden yetkililer, Karacabey’in kampanyaya büyük destek verdiğini söyledi.

Kampanya çerçevesinde dün Karacabey’e gelen Bursa Ülkü Ocakları Başkanı M. Fatih Günışık, duyarlı tüm ilçe halkına teşekkür etti.

Beraberinde İl Ülkü Ocakları yöneticileriyle birlikte ilçeye gelen Başkan Günışık’ı MHP İlçe Başkanı Fevzi Kahraman ve yönetim kurulu üyeleri ile Karacabey Ülkü Ocakları Başkanı Volkan Erkan ve yöneticiler karşıladı.

Kan kampanyasının 19 Mayıs’a kadar tüm Bursa ve 17 ilçesinde süreceği bilgisini veren Günışık, “Bugüne dek olduğu gibi bugün de toplumun kanayan yaralarına duyarsız kalmıyoruz. Ömrümüzün geri kalanında belki hiçbir zaman kana ihtiyacımız duymayacak olabiliriz. Ancak, bizim ihtiyaç duymayacak olmamız ihtiyaç sahiplerini göz ardı etmemiz anlamına gelmiyor. Bu bağlamda Bursa Ülkü Ocakları olarak uğruna canımızı feda etmekten imtina etmediğimiz bundan sonra da etmeyeceğimiz yüce Türk milleti için kanımızı vermekten kaçmayız” dedi.

Tüm ilçeler arasında yalnızca Karacabey’de kan kampanyasının 3 gün süreceğini belirten Günışık, “Karacabey halkı sesimize kulak verdi ve kampanyamızı destekledi. Buradan duyarlı tüm ilçe halkına teşekkürlerimi iletiyorum.

Kampanyamızın başlığına gelince de; ülkemizde maalesef 1919 Kurtuluş Savaşı’nda sergilenen milli mücadeleden rahatsız olan zihniyetler türemeye başladı. Dün olduğu gibi bugün de Bursa Ülkü Ocakları olarak bizler ‘kimse yok mu diye etrafımıza bakmadan bizler varız’ diyerek bu kampanyayla dâhili ve harici düşmanlarımıza bir mesaj vermek istedik” şeklinde konuştu.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.