Şeytan ipi biraz gevşetmiş, ne suçu var ki?

Amacım suçlu aramak değildir. Parti içi sorunların dışa dönük tartışılmasına dikkat çekmektir.

Kime yarıyor bu kavga?

Bir türlü sona ermeyen açıklamalar giderek çirkinleşiyor. İlanın Gazeteye mail olarak atılıp yayınlanması bildirilmiş. “Gazete haber olarak yayımlamış” denilebiliyor. Burada küçük bir kıssadan hisse okuyalım ve öyle yorum yapalım:

            Günlerden bir gün şeytanın yolu bir köye düşer. Keyfi yerinde olan şeytan, sırtını bir ağaca dayamış çevresini seyreder. Biraz ileride buzağıyı bağlayan genç kadın ineğini sağar. Şeytan, kadını epey izledikten sonra yerinden kalkıp buzağının ipini gevşetir. Buzağı bu, az ötede annesinin sütünün kovaya sağılmasını aç karınla izlemeye daha fazla dayanamaz ve ipten kurtulmak için debelenmeye başlar. İp biraz daha gevşer ve sonunda yularından çözülür. Yavru buzağı tam gaz koşarak annesini emmeye gider. Ama o hızla süt kovasına çarpar ve sütün yere dökülmesine neden olur.

            Sağdığı sütü ziyan olan genç kadının siniri tepesine çıkar. Eline geçirdiği odunu buzağının kafasına vurmasıyla yavru kanlar içinde yıkılır. Yavrusunun bu haline kayıtsız kalmayan inek bir tekmede kadını yere serer ve kadını öldürür. Uzaktan geçmekte olan kayınpederi, ineğin gelinini öldürdüğünü görüp, elindeki tüfekle ateş eder ve ineği öldürür. Silah sesini duyan koca koşup gelir. Karısının yerde cansız yattığını ve babasını da elinde tüfekle görünce silahını çekip, tek atışla babasını öldürür. Kısa süre sonra gerçeği öğrenen genç adam bu acıya dayanamaz ve kafasına bir kurşun sıkıp intihar eder.

            Olayı kenardan sessizce izleyen şeytan, “Bu felaketi bile bana yüklerler. Buzağının ipini biraz gevşetmekten başka ne yaptım ki?” der.

Mithat Erman

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.