Türk Eğitim-Sen Bursa Meşe’ye emanet

Türk Eğitim-Sen Karacabey İlçe Temsilcisi ve Şehit Yüzbaşı Atilla Savaş Acarca Ortaokulu Müdürü Altuğ Meşe, Türk Eğitim-Sen Bursa 3 No’lu Şube Başkanlığı’na getirildi. Meşe’nin Şube Başkanı olarak görevlendirilmesi ilçedeki eğitim camiası tarafından da memnuniyetle karşılandı. Konuyla ilgili Genel Merkez’den yapılan açıklamada; “Türk Eğitim-Sen Genel Merkezi’nin 30/10/2019 tarih ve 139 No’lu kararı ile ilimizde sendikal faaliyetlerin daha verimli yürütülebilmesi amacıyla Türk Eğitim-Sen Bursa 3 No’lu Şube’nin Altuğ Meşe başkanlığında kurulmasına karar verilmiştir.” denildi.
Başkan ile birlikte 43 kişiden oluşan kurucular kurulu listesinin Bursa 3 No’lu Şube Faaliyet Alanı olarak oluşturulduğu bildirildi. Buna göre, Bursa 3 No’lu Şube faaliyet alanı olarak Osmangazi, Nilüfer, Mustafakemalpaşa, Karacabey, Mudanya ve Bursa Uludağ Üniversitesi’nden ibaret olan eğitim kurumlarını kapsadığı belirtildi.
Açıklamada; “Yine Genel Merkezi’mizin 04/10/2019 tarih ve 141 No’lu kararı ile Orhaneli, Keles, Büyükorhan ve Harmancık ilçelerindeki eğitim kurumları kapsayan Türk Eğitim-Sen Bursa 1 No’lu Şube’nin; sendikamızın 6. Olağan Merkez Genel Kurulu’nun, merkez yönetim kuruluna vermiş olduğu yetki çerçevesinde ve 4688 sayılı kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu 18. maddesi gereğince, kanunun öngördüğü üye sayısının altında kalan şubelerin hukuki statülerinin geçerliliklerini yitiriyor olmasından dolayı 400 üye sayısının altında kalan aynı zamanda asil ve yedek yönetim kurulu üyelerinin büyük çoğunluğunun istifa ettiği 1 No’lu Şube’nin kapatılmasına karar verilmiştir.” ifadesine yer verildi.
Türk Eğitim-Sen Bursa 3 No’lu Şube Kurucular Kurulu’nun toplanması sonrası Altuğ Meşe başkanlığındaki yeni yönetim kurulu ve diğer kurullar ise şu şekilde oluşturuldu:
Yönetim Kurulu
Altuğ Meşe – Şube Başkanı
Ali Sami Dinçer – İdari İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı
Selahattin Doğan – Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı
Muhammet Sarı – Teşkilatlandırmada Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı
Arzu Bilgen Köse – Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı
Arif Gültekin – Mevzuattan Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı
Nadir Kızılay – Dış İlişkiler ve Basından Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı.
Türk Eğitim-Sen Bursa 3 No’lu Şube Başkanı Altuğ Meşe, “Oluşturulan bu yönetim kurulu olarak bizler, sendikamızın tüzüğü gereğinde 3 No’lu Şube’yi yasal sınırlar içerisinde ve en kısa zamanda kongreye götüreceğiz.
Biz, adında şimdilerde birçok kesimin duyduğunda rahatsız olduğu “Türk” kelimesinin hem isminde, hem özünde yaşayan sendikayız. Biz, kendi üyelerine bile adil davranamayıp adaletliyiz diyenlerin karşısında dimdik duran sendikayız.
Hürriyet ateşini alevlendiren vatan şairi Namık Kemal gibi; “Felek her türlü esbâb-ı cefasın toplasın gelsin, Dönersem kahbeyim millet yolunda bir azimetten” diyerek millet yolunda mücadele etmemize mani olanlar bütün eziyet araçlarını toplasa da yinede mücadeleden dönmem diyenlerin sendikasıyız.
Tüm zorluklara, engellemelere, tehditlere rağmen tüm eğitim çalışanları için elde ettiğimiz kazanımlar bizim yerimizin güçlünün yanı değil, hakkı yenen eğitimcinin yanında olduğunun göstergesidir. Gün gelip arş-ı alada büyük mahkeme kurulduğunda haklı mücadelemizin gururuyla orada da alnımız açık olacaktır.
Allah sizlerin yardımı ve hem adımız hem özümüzde taşıdığımız Türklüğümüzün onuruyla çıktığımız bu yolun zorluklarını kolay kılsın.” dedi.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.